Egyéb kategória

Megfelelő a munkátok? Jó helyen dolgoztok? – Íme, egyetlen kérdés, amellyel azonnal eldönthetitek

Van, amikor elbizonytalanodunk a munkakörünkkel vagy a munkahelyünkkel kapcsolatban. Biztosan jó irányba tartunk, biztosan ezt akartuk, biztosan elég az, ami most van? Ha nem, akkor miért is nem teszünk bele még több energiát? A bizonytalanoknak hoztunk egy egyetlen kérdésből álló tesztet, amely segíthet abban, hogy elkezdjenek gondolkozni.

vous - 2018.04.10.
Megfelelő a munkátok? Jó helyen dolgoztok? – Íme, egyetlen kérdés, amellyel azonnal eldönthetitek

Melőtt azonban a teszthez görgetnének, hadd ajánljuk néhány korábbi írásunkat, amelyek segítenek a gondolkodásban.

Forrás:
Unsplash

Na, ha a cikkeket átolvastátok, akkor már sejtetek ezt-azt. Lehet, hogy nemcsak munkahelyet, hanem szakmát is kell váltanotok. A váltás amúgy harminc vagy negyven éves kor fölött sem lehetetlen. Korábban számtalan újratervező anyukával készítettünk interjút, akik a gyermekük születése után fogtak valami egészen másba, mint amit addig csináltak.

És a kérdés, amit feltehettek magatoknak:

Ha telitalálatosom lenne az ötös lottón, akkor is bemennék dolgozni a munkahelyemre?

Ha igennel feleltek a kérdésre, akkor valószínűleg nincs baj a munkahelyetekkel: szeretitek a munkahelyi környzetetet, a kollégákat, a munkátokat, a munkakörötöket. (Természetesen, ha csak azért mennétek be, hogy mások rá ne jöjjenek, ti vagytok a nyertesek, akkor megint másról van szó.)

Ha viszont egyértelműen nemmel feleltek, és sem a munka, sem a kollégák nem győznek meg benneteket arról, hogy bemenjetek dolgozni, kezdjetek el agyalni azon, vajon miért vagytok a jelenlegi helyeteken. Vajon, hogyan tudnátok változtatni vagy akár váltani?

Kivel van a baj? Veletek? A munkahely maga nem jó? Vagy csak a pozíció?

Köthettek magatokkal kompromisszumot is: ha a munkátok tényleg csak arra van, hogy az életeteket vagy a hobbitokat finanszírozzátok vele, az is egy mondás. Akkor viszont az életetek egyéb területeire vigyetek egy kis színt. Keressetek tanulnivalót, hobbit, elfoglaltságot, amely teljessé teszi az életet.

8 óra munka, 8 óra pihenés... – de hol van akkor a szórakozás?

Munka mellett tanulni? Nem lehetetlen, csak baromi nehéz! – A VOUS-lányok és tapasztalataik

Merőben eltérő véleménnyel vannak az emberek, ha a felnőttképzések világa a téma. Van, aki váltig állítja: felnőttként tanulni bizony egyszerűbb, hiszen ebben az esetben a saját döntésünk áll a háttérben, ráadásul motivációból sincs hiány. Mások szerint viszont sokkal nehezebb évek múltán visszaülni az iskolapadba, pláne munka mellett…

A cikket ide kattintva olvashatjátok tovább.

Ajánlott cikkek