Egyéb kategória

Zseniális fotókihívás a műanyagmentes holnapért

Vásárlóként rengeteget tehettek azért, hogy kevesebb műanyag legyen a világban, például vásárolhattok csomagolásmentesen. Vagy ha ez nem lehetséges, akkor vásárláskor készíthettek egy fotót, és kérdőre vonhatjátok a termék gyártóját, hogy valóban szükség volt-e ennyi műanyagra. A Greenpeace-től eredő közösségi média kampányhoz bárki csatlakozhat. Ti is!

vous - 2018.04.11.
Zseniális fotókihívás a műanyagmentes holnapért

#BreakFreeFromPlastic – ezt a hashtaget írjátok a fotók mellé, amit az élelmiszerüzletekben készítetek olyan termékekről, amelyeket indokolatlanul sok műanyagba csomagoltak. De akkor is, ha az a tény kiborító, hogy egyáltalán műanyagba csomagolták őket.

A kampány a Twitteren indult, de mivel Magyarországon lényegesen kevesebben használják ezt a felületet, mint az Instagramot, a bolygó valószínűleg nem fog megsértődni, ha az Instán is a védelmébe szálltok. A posztolásnál egyébként ne csak a hashtaget használjátok, hanem nevezzétek meg (ha lehet, tageljétek) a gyártót is, hogy érezzék a nyomást.

Érdemes végiggörgetni a korábbi képeket, mert elképesztő furcsaságokra bukkanhattok. Ezeket a fotókat elnézve, lehet akármennyire öko vagy bio a termék, az embernek elmegy a kedve attól is, hogy ennyi műanyagra ránézzen, nemhogy megvegye a plasztikba bugyolált finomságot.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Csatlakozzatok a kampányhoz, posztoljatok ti is!

Azt hiszitek kidobjátok, devalójában megeszitek - A nagy műanyagpara

Próbáljátok ki: egy hónap műanyag nélkül

A VOUS-nál szeretjük a kihívásokat, szeretünk kipróbálni új dolgokat, szeretjük a határainkat feszegetni, eltérni a megszokottól. A legtöbb kihívást a szerkesztőségen belül hajtjuk végre, de most arra biztatunk, hogy velünk együtt csatlakozzatok valamihez. Műanyagmentes hónapot bármikor lehet tartani. Miért érdemes? Ide kattintva elmeséljük!

Ajánlott cikkek