Egyéb kategória

Fotók az igazi Baliról, amit sosem láttok a Facebook-falatokon

Amelia Whelan az egészséges életmód nagykövete, jógaoktató, aki Hawaiin született és itt is él, de jól ismeri a festői Balit, a Fülöp-szigeteket, Indonéziát, és pontosan tudja, hogy a Facebookon megosztott fotóknak csak egy része igaz. A bakancslistás partok ugyanis sokszor nem gyönyörűek, hanem torokszorító állapotban vannak.

vous - 2018.04.12.
Fotók az igazi Baliról, amit sosem láttok a Facebook-falatokon

Ezt a sz@rt nem látni a Facebook-falakon, hiszen aki már eljut arra a helyre, ahova éveken át vágyakozik, nem posztol szívesen a végeláthatatlan szemétről és soha le nem bomló műanyagról. Pedig a partok inkább ebben úsznak. Amelia éppen ezért elkeseredett felhívást tett közzé a Facebook-oldalán, amely a cikk születésének pillanatában 48 ezer reakciónál és 65300 megosztásnál jár. Arra kér mindenkit, bennünket is, benneteket is, hogy változtassunk az életünkön.

Változtassunk azon, ahogyan a szemétkérdéshez állunk.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Nem kell egyből zero waste életmódra váltanunk. Nem kell azonnal tökéletes hulladékmentes háztartást vezetnünk. Lesz, hogy két rossz megoldás közül kell a jobbat választanunk. De a lényeg az, hogy kezdjük el. Induljunk el az úton, keressük a műanyagmentes megoldásokat mindennap.

Műanyagmentes megoldások a hétköznapokon:

Bea Johnson, a zero waste királynője Budapesten járt

Tudtátok? Bea Johnson évente egy üveg szemetet termel, és most ismét Magyarországra jön!

A zero waste mozgalom királynője, Bea Johnson 2017-ben már járt Magyarországon, és most ismét hazánkba látogat. Bea előadását mindenkinek ajánljuk, mert nagyon meggyőző előadó. Őt hallva nem lesz kérdés, hogy változtatni kell.

És még egy jó hír: Bea könyve hamarosan magyarul is megjelenik. Már most előrendelhető >>> itt!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.