nyár tenger strand

Így spóroljatok már mától a nyaralásra – takarékos tippek

Végre itt a tavasz a maga frissességével és energiájával – valószínűleg sokan érezzük, hogy a jó idő és a napsütés hatására valahogy nagyobb kedvünk van utazni. Utazni valahová akár csak két napra, vagy talán két hétre. Végiggongodljuk a munkarendünket, eszünkbe jut a szabadság. A szabadság, amit talán mégsem most veszünk ki, hanem megtartjuk az összes napot nyárra, és akkor majd utazunk egy nagyot. De mennyiből tervezgethetünk? Mutatunk néhány ötletet: így spórolhatunk már mától a nyaralásra a szakértők szerint.

„Sok ember számára évente egy egyszeri nyaralás jelenti azt az időszakot, amikor sikerül igazán kipihennie magát – kezdte magyarázni Kimberly Palmer pénzügyi szakértő.  A nyaralások lehetővé teszik az emberek számára, hogy elfelejtsék a mindennapi stresszt, feltöltődjenek és élvezzék a családdal töltött időt távol a hétköznapi dolgoktól és problémáktól.

És amíg a vakáció gondolata izgalmas és szórakoztató lehet, addig az, hogy mennyiből is tudunk nyaralni, már inkább frusztráló és bosszantó”

– tette hozzá a szakember. Szerinte így spórolhatunk már mától a nyaralásra.

persely pénz spórolás

És amivel még többet félre tudtok tenni!

Tervezzetek előre!

Ez az egyik legfontosabb lépés. Ahogy eszünkbe jut a nyaralás, máris készítsünk egy tervet arra, hogy hová mennénk, mennyi időre, mikor, és hogy az mennyibe kerülne mindennel (de tényleg mindennel) együtt.

Számoljuk ki, hogy addig még hányszor kapunk fizetést, és hogy mennyit kellene félretennünk havonta ahhoz, hogy meglegyen a szükséges összeg a nyaraláshoz. Arra azonban érdemes odafigyelni, hogy ne akarjunk lehetetlent. Legyünk tisztában a lehetőségeinkkel, és ahhoz mérten tervezzünk.

A cikk folytatását keressétek a Ridikül oldalán!