Egyéb kategória

NEM péntek 13. a legszerencsétlenebb nap – inkább ezen a napon legyetek a legóvatosabbak!

Vajon tényleg péntek 13. a legszerencsétlenebb nap? Egy kutatásből kiderült, lehet nem is ezen a napon történik a legtöbb szerencsétlenség és baleset. 

vous - 2018.04.13.
NEM péntek 13. a legszerencsétlenebb nap – inkább ezen a napon legyetek a legóvatosabbak!

A CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító (EMABIT) Zrt. elemzői szerettek volna utánajárni a közkeletű hiedelemnek, ezért hat évre visszamenőleg megvizsgálták a káreseteket tartalmazó teljes adatbázisukat. A casco-, vagyon-, és felelősségbiztosítási káresetek elemzése nyomán kiderítették az igazságot a közkeletű babonáról.

Kétszer-háromszor annyi kár következik be hétköznapokon, mint hétvégén – derül ki a péntek 13. apropóján készített elemzésből.

A biztosító elemzői több tízezer adatot vizsgáltak meg, figyelembe véve az összes lehetséges vagyoni káresettípust, beleértve a casco káreseményeket is. Ezek alapján arra a megállapításra jutottak, hogy a legtöbb káresemény hétfőn történik: az összes káreset egyötöde a hét első napján következik be.

Az elemzésükből az is kiderül, hogy összességében a legtöbb káreseménnyel bíró nap szerda 8-ára esik. Ezzel végleg eloszlatták azt a közhiedelmet, miszerint péntek 13. lenne a legszerencsétlenebb nap.

damien

Péntek 13: a „kis” Damiennek az Ómenből éppen ma kell börtönbe vonulnia

A legendás kultfilm, az 1976-os Ómen főszereplője, a sátáni Damient alakító Harvey Spencer Stephens újra beszédtéma lett. Na, nem azért, mert egy újabb filmben kapott volna szerepet. Tulajdonképpen az Ómen óta semmilyen moziban nem szerepelt, azonban most lehet, hogy börtönbe kell vonulnia.

Az autónkra hétfőn, az értékeinkre szombaton figyeljünk jobban!

Az autóval közlekedőknek hétfőn kell a legóvatosabbnak lenniük, a statisztikák szerint ugyanis a legtöbb káreset ezen a napon – és legtöbbször a hónap 18. napján – történik.  A vagyon- és felelősségbiztosítás tekintetében a szombat, összességében pedig a szerda a legkritikusabb nap.

A káresemények száma mellett azt is vizsgálták az EMABIT elemzői, hogy mikor történik a legnagyobb kár. A kárnagyságot tekintve a casco esetében csütörtök, a vagyonbiztosítás tekintetében pedig szombat a „legveszélyesebb nap”: ezeken a napokon az átlagos kárérték háromszorosa az átlagnak.

Összességében a legnagyobb káreseteket tekintve a szombat és a hónap 24. napja a legkritikusabb: 2018-ban ezért legközelebb november 24-én különösen legyünk óvatosak!

Képernyőfotó 2016-10-14 - 13

Úristen, 13! – Nemzetközi pánik egy szám miatt?

Megvan nektek az a film, amikor az emberek folyton meghalnak egy liftben a 13. emeleten? És az, hogy egy fehér maszkos pasi lemészárol egy csapat fiatalt a Péntek 13-ban? Hátborzongató, ugye?

„Kutatásunk végre választ adott az emberiséget évtizedek óta foglalkoztató nagy kérdésre.

Babonaság péntek 13. különlegességében hinni.  A rendelkezésünkre álló adatok szerint ez a nap semmiben sem különbözik más napoktól.

Legjobb, ha minden nap óvatosak vagyunk vezetés közben, vigyázunk értékeinkre és figyelmesek vagyunk a környezetünkkel. Ha így teszünk, függetlenül attól, hogy mit mutat a naptár, szerencsés napunk lesz„ – mondta Busa Zoltán, a CIG Pannónia EMABIT Zrt. vezérigazgatója.

Ajánlott cikkek