Egyéb kategória

5 okos tipp, amivel az otthoni edzéshez is lesz motivációtok

Óriási reneszánszát éli az otthoni edzés, utoljára talán akkor volt ekkora divat, amikor Cindy Crawford videokazettáira ugráltak otthon a kilencvenes évek fogyni vágyó fiataljai. Most, hogy az internet nagyjából mindenki otthonába bekúszott, nagyon egyszerű olyan videókat vagy cikkeket találni, amelyek jó otthoni edzésterveket mutatnak be. Csakhogy ilyenkor sokkal nehezebb megtartani hosszú távon a motivációt, mivel nincs edző, aki kiabáljon velünk, ha ellustulunk és nincsenek edzőtársak sem, akik lelkesítenének, amikor éppen semmi kedvünk mozogni. Hogyan lehet mégis az otthoni edzések közben is fenntartani a motivációnkat?

vous - 2018.04.14.
5 okos tipp, amivel az otthoni edzéshez is lesz motivációtok

Készítsetek edzéstervet!

Ha éppen akkor választjátok ki az edzést, amikor nekiálltok, és van kedvetek, hamar eljuthattok odáig, hogy a negyed órás minivideókat csináljátok csak, és még azt sem teljes gőzzel. Készítsetek előre meghatározott edzéstervet, feltüntetve azt, hogy melyik napokon milyen testrészt szeretnétek megmozgatni, így biztosan tartjátok majd magatokat az órarendhez!

Készítsétek fel a helyszínt is!

Ha mindig éppen ott kezdtek el edzeni, ahol ér benneteket a kedv, szedett-vedett lesz az edzés, és hamar el is veszítitek a motivációtokat. Az edzőtermekben részben az a különösen vonzó, hogy komoly felszereléssel rendelkeznek, és egy olyan helyszínt adnak, ahol csak az edzésre kell figyelnünk. Ezt otthon is lemásolhatjátok: jelöljetek ki egy részt a lakásban, és mindig itt eddzetek, mozgás előtt pedig mindig készítsetek elő mindent, amire szükségetek lehet: súlyzókat, ugrókötelet, gumiszalagot, bármit. Ne kelljen utána már össze-vissza rohangálni a kellékekért!

Forrás:
Depositphotos

Vegyétek fel minél többször az edzőruhátokat!

Ez nagyjából azzal egyenértékű, amikor az edzőterembe járók összekészítik az edzőcuccukat másnap reggelre: kevesebb macera, hogy elkezdjétek a mozgást, ha már egyébként is az edzős ruhátokban vagytok. Ráadásul a csinos nadrágok és vagány felsők még meg is hozzák az ember hangulatát a mozgáshoz.

Ha megtehetitek, már reggel bújjatok edzős cuccokba, és egészen addig viseljétek őket, amíg rá nem veszitek magatokat a mozgásra!

Ne húzzátok sokáig!

Szerencsére a több órás, hosszú edzések kora lejárt – ma már jól tudjuk, hogy egy 20-25 perces, nagyon intenzív edzéssel sokkal többre megyünk, mintha másfél óráig bohóckodnánk a kis súlyokkal. Ezt a módszert úgy hívják, hogy HIIT (high intensity interval training), ami magyarul nagyjából magas intenzitású intervall edzést jelent. A lényeg az, hogy a 20-25 perc alatt tényleg adjatok bele mindent, és csorogjon rólatok a víz, mert ha így tesztek, tényleg nincs szükség a hosszú edzésekre. Neten rengeteg edzéstervet találtok erre a módszerre, a legjobb közülük talán Kayla Itsines Bikini Body Guide-ja, ami 4×7 perces kőkemény mozdulatsorból áll. 

#nóriedz Engel Nóra

Otthon edzenétek? #nóriedz sorozatunk nektek lett kitalálva! 

Ajánlott cikkek