Egyéb kategória

Fáradt rózsaszín, napszítta menta, végtelen szürke – A legszebb színek a babaszobában

Ha a gyerekszobákra gondolunk, akkor előbb villannak be a hercegnős pink, a vidám hupikék vagy a harsány zöld árnyalatok, mint a lágy tejes turmix színek. Pedig az utóbbi időben ezek váltak igazán felkapottá, és egyre gyakrabban szivárog be melléjük a szürke, valamint a homokszín is.

vous - 2020.04.30.
Fáradt rózsaszín, napszítta menta, végtelen szürke – A legszebb színek a babaszobában

Arról már több alkalommal volt szó itt a VOUS-n, hogy milyen pszichológiai hatása van az otthonunkban uralkodó színeknek. A különböző árnyalatok természetesen nemcsak a nagyokra, hanem a kicsikre is hatnak. A babaszobákra korábban az élénk, sokszor harsány színek voltak a jellemzőek, amelyeket az utóbbi időben felváltottak a pasztellszínek, a világos, semleges árnyalatok. Ezek a színek segítenek lecsendesíteni a kicsiket, akiket a mai világban rengeteg (digitális) inger ér már a születésük pillanatától kezdve.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Nincs szükség arra, hogy még a saját szobájukban is „pörögjenek”, mindig legyen a közelükben valamilyen nagyon színes, nagyon izgalmas játék. Ugyanúgy tudnak beszélgetni néhány hófehér felhővel is, mint egy tiritarka játékkal.

A színek persze nem minden, számtalan dologra kell figyelni akkor, ha a baba fejlődődését és nyugalmát fontosnak tartjuk (ez nem is kérdés!).

A színe mellett gondoljátok át a:

  • szoba tájolását (mennyire napos, mennyire meleg, mennyire zajos),
  • a praktikus bútorok elrendezését,
  • az anyagok használatát,
  • a tisztántarthatóságot,
  • a biztonságos légkör kialakítását textilekkel, baldachinnal,
  • az elektroszmog mértékét.
2. Mit vigyek magammal a kórházba?

Kórházi csomag szüléshez – Minden, ami a babának és a mamának kell az első napokban

Hosszú éveket vártam arra, hogy végre átélhessem azt, amit körülöttem már annyian, hogy a saját pici babámat végre a kezembe foghassam. Szülés előtt néhány nappal az utolsó pillanatig úgy hittük, hogy csak bemegyünk egy vizsgálatra, és már megyünk is haza. Biztos, ami biztos, megbeszéltük Apával, hogy vigyünk magunkkal mindent, mert lehet, hogy bent tartanak. De mi kerüljön a kórházi csomagba ilyenkor? Ide kattintva >>> elolvashatjátok.

Ajánlott cikkek