Almás zabkása

Almás zabkása – gyors sütiélmény egészségesen, reggelire

A reggeli a nap legfontosabb étkezése, a nap indítása, nagyban befolyásolja kedélyünket és teljesítményünket is, de időhiány miatt gyakran kimarad. Pedig egy gyors zabkása tényleg pár perc alatt megvan, nagyon jó energialöketet ad a nap első felére, ráadásul nagyon jól alakítható a legegyszerűbb hozzávalókkal is.

A zabkásának egyetlen alapszabálya, hogy 1 rész zabpehelyhez 2 rész folyadék szükséges a kellemesen krémes állagért. Ez bármi lehet: tej, gabonatej, víz, kókusztej, amit összeöntve felforralunk egy kis edényben, majd a tűzről levéve 8-10 percet állni hagyunk, összekeverjük, egy csipet sóval és ízlés szerint mézzel, juharsziruppal édesíthetünk. Így önmagában még nem túl izgalmas, de nagyon egyszerűen feldobható, ízesíthető egyszerű alapanyagokkal.

reggelli

Így reggelizünk mi! Egy kutatás és mi is bizonyítjuk: fontos a reggeli – pláne együtt a kollégákkal! 

Reggelizz, mint egy király, ebédelj, mint egy polgár, vacsorázz, mint egy koldus.Ugye nektek is ismerős ez a mondás? Bevallom, sosem voltam az a reggeliző típus, de egy ideje ez lett a kedvenc étkezésem. Remélem, most sikerül meghoznom a kedveteket a napkezdő falatozáshoz!

Az egyik legfinomabb változat, ha gyümölcsösen készítjük, például egy almát lereszelünk, és ezt összeforgatjuk a pihentetett zabkásával. Szaftosabbá és frissebbé teszi, ráadásul azonnal visszahűti ehető hőfokra a zabkását, ha pedig még egy kevéske fahéjat is adunk hozzá, szinte már sütiélmény, amit egészséges reggeliként kanalazhatunk.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos