Egyéb kategória

Elsőfilmes magyar rendezőnő filmje is versenyez majd Cannes-ban

Szilágyi Zsófia első játékfilmje meghívást kapott a 71. cannes-i filmfesztiválra. Az Egy nap című alkotás a Kritikusok Hete elnevezésű párhuzamos szekcióban versenyez, ahova mindössze hét ígéretes tehetség játékfilmje kapott meghívást – jelentették be hétfőn a szervezők Párizsban.

vous - 2018.04.16.
Elsőfilmes magyar rendezőnő filmje is versenyez majd Cannes-ban

A filmalap Inkubátor Programjában Szamosi Zsófia főszereplésével készített film egy háromgyerekes nő percekre beosztott idejéről szól. A világpremier Cannes-ban lesz májusban a Kritikusok Hetén, a magyar alkotás versenyben lesz a május 8-án kezdődő fesztivál valamennyi szekciójában bemutatásra kerülő legjobb első filmet illető Arany Kamera díjért is – írja az MTI.

A filmalap tájékoztatása szerint Szilágyi Zsófia Enyedi Ildikó és Gothár Péter osztályában végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem filmrendező szakán.

A cselekmény nagy része a hétköznapok rutinjára épül, a háttérben egy házasság válsága húzódik. A dráma a "halasztásra ítélt pillanatokból" bontakozik ki. Az Egy nap női alkotócsapata, Szilágyi Zsófia forgatókönyvíró-rendező, Szamosi Zsófia főszereplő, Kenesei Edina és Pataki Ági producerek arra vállalkoztak, hogy bemutassák egy kisgyerekes anya percekre beosztott idejét.  

Forrás:
Magyar Nemzeti Filmalap

A rutinszerű cselekvésekkel túlterhelt idő, a feladatok ideje ütközik azzal, amit nem lehet ismételni 

– idézte Szilágyi Zsófiát a filmalap közleménye. 

Az Egy nap gyártását a filmalap a pályakezdő alkotókat segítő Inkubátor Programjának keretében 62 millió forinttal támogatta. Szilágyi Zsófia filmjét, amely a tervek szerint ősszel lesz látható a hazai mozikban, a Partnersfilm gyártotta Kenesei Edina és Pataki Ági vezetésével, az operatőr Domokos Balázs, a vágó Szórád Máté volt.

Gratulálunk!

Ahol kötelező a villantás: ikonikus divatpillanatok egyenesen a cannes-i vörös szőnyegről

Díjnyertes trend: 40 évnyi cannes-i divatstatisztika

Hiába már lassan egy hete véget ért a 70. cannes-i filmfesztivál, kifogyhatatlan a téma. Most az jön, amiről eddig még nem esett szó: cannes-i divatstatisztika. 

Ajánlott cikkek