Egyéb kategória

A szerethető nappali aprócska titkai – 5 gyakori lakberendezési hiba

Ha a konyha az otthonotok lelke, akkor a nappali a szíve. Úgy érdemes berendezni, hogy tökéletes helyszíne legyen a kikapcsolódásnak, a közös tevékenységeknek, de akár el is lehessen benne vonulni, ha valakinek erre van szüksége. Melyek a szerethető nappali titkai? Eláruljuk!

vous - 2018.04.19.
A szerethető nappali aprócska titkai – 5 gyakori lakberendezési hiba
fészertitkok

Indul a #fészertitkok! Ismerjétek meg legújabb DIY-sorozatunkat!

A #fészertitkok a VOUS legújabb sorozata, amely egy virtuális menedék lehet minden nő számára. Egy hely, ahol egyszerre ismerhettek meg pofonegyszerű háztartási praktikákat, de akár kertszépítési-, szépségápolási tippekkel is gazdagodhattok. A #fészertitkokban lesz szó a női barkácsolásról, a főzésről, a mozgásról, a recyclingról, de még az autókról is – egy szóval mindenről, ami egy 21. századi nő életét körülveszi és amiket apróbb trükkökkel még élhetőbbé tehettek. Kíváncsiak vagytok a részletekre? ITT mindent megtudhatttok! 

A nappali berendezése nem merül ki annyiban, hogy vesztek egy kanapét és egy dohányzóasztalt, amely a tévé felé néz. (Mivel VOUS-olvasók vagytok, nem is feltételezzük, hogy ennyivel lezárnátok a dolgot.) A nappali ennél sokkal többet tud, ha megfelelően rendezitek be. Ehhez azonban ismerni kell a tipikus lakberendezési hibákat.

1. Túl sok anyag használata egyszerre

Már a bútorvásárlás előtt érdemes átgondolni, milyen stílusú nappalit szeretnétek. Inkább egy bekuckózós, játékos helyszínt az otthonotokban, esetleg a masszív indusztriális stílust kedvelitek, vagy a letisztult, egyenes és tiszta vonalakkal szegélyezett minimalista stílus áll hozzátok igazán közel.

Ötletekért érdemes a Pinterestet böngészni, itt olvashattok néhány tippet arról, hogyan NE vesszetek el a boardok között.

A fenti ötletek alapján érdemes kiválasztani a bútorokat, vagy átalakítani a meglévőeket. A stílusra jellemző tipikus anyagok térjenek vissza a kisebb lakberendezési tárgyak stílusában is. A lámpák, a kanapé lébai, az asztal, a díszpárnák, a szőnyeg mind utaljanak arra a stílusra, amit elképzeltetek. Az eklektikusság is szexi, de hogy tényleg jól működjön, kell némi tapasztalat és stílusismeret is.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Sosem találjátok ki, melyik színtől válhat otthonosabbá a lakásotok! fekete lakberendezés

Lakberendezés stílusok a VOUS-n

2. Túl sok szín használata egyszerre

Az anyagoknál megismert szempontok miatt nem érdemes túl sok színnel dolgozni, inkább válasszatok ki egy színskálát, ami segít a harmonikus nappali megteremtésében. Ha több, mint három színt használtok, a végeredmény kaotikus lehet, amely nem a pihenést segíti elő. A bútorok többsége legyen inkább fehér, bézs vagy szürke, a színek pedig a díszpárnákon, a függönyön vagy a kárpiton köszönjenek vissza.

Ezt is olvassátok el: Mintásat a mintással? Felejtsétek el a régi szabályokat!

Objektum doboz

Objektum doboz

3. Túl kicsi szőnyeg

Bármennyire is jól néz ki a padlóburkolat, a nappalinak a szőnyeg adja meg az otthonos jellegét. A szőnyeg kötelező elem, a szoba méretétől függ, hogy mekkora legyen. Minél nagyobb a nappali, annál nagyobb legyen a szőnyeg is. A hosszanti futószőnyeget hagyjátok meg a folyosóra, a nappaliban csak hamar gyűrődne, mindig igazgatni kellene.

Objektum doboz

4. Rosszul elrendezett fények

A világítás rengeteget hozzátesz a szoba hangulatához. Érdemes a fénypontokat jól átgondolni ahhoz, hogy esténként ne teljes félhomályban, de ne is teljes díszkivilágításban üljetek otthon. A fényekkel kapcsolatban ebben a cikkben találtok további profi tippeket.

5. Túl nagy káosz a falakon

A nappali falára kerülhetnek kedves családi fotók, művészeti alkotások, poszterek. A lényeg annyi, hogy ne akarjatok mindent egyszerre a falra aggatni, leglábbis ne egy felületre. A legjobb, ha csoportokba rendezitek őket, és úgy kerülnek a falra.

Objektum doboz

Objektum doboz

A fenti szabályokat természetesen bármikor áthághatjátok, hiszen a ti nappalitokról van szó. Mindenkinek más az ízlése, a amivel nem lehet, és nem is kell vitatkozni. A legfontosabb, hogy jól érezzétek magatokat abban a szobában, amit berendeztetek.

Ajánlott cikkek