Egyéb kategória

Awwww! Újra játsszák a magyarok kedvenc rajzfilmjét a moziban

Na, jó, lehet, hogy nem a kedvenc, de a top3-ban biztosan benne van a Jókai Mór kisregényéből készült felejthetetlen rajzfilm, a nemes úrfi és a török pasa lányának szívmelengető története. A Szaffit május 3-tól vetítik országszerte.

vous - 2018.04.19.
Awwww! Újra játsszák a magyarok kedvenc rajzfilmjét a moziban

Dargay Attila rajzfilmklasszikusát digitálisan restaurálta mintegy 30 ember – derült ki a hozzánk érkezett sajtóanyagból. Azt is megtudtuk, hogy az eredeti színek felújítása Dargay Attila felesége és állandó alkotótársa, Henrik Irén operatőr irányításával készült. A moziba kerülő rajzfilmnek nemcsak a képminősége lesz tökéletes, hanem a hangja is, aminek azért örülhetünk, mert igazi klasszikusok szólaltatják meg a szereplőket.

A Szaffi szereplőinek olyan legendás színészek kölcsönözték hangjukat, mint a címszereplő Pogány Judit, valamint Kern András, Bárdy György, Csákányi László, Gálvölgyi János, Gobbi Hilda, Hernádi Judit, Maros Gábor vagy Zenthe Ferenc.

A Szaffit a #magyarfilmnapja alkalmából április 30-án premier előtt országszerte több moziban is megnézhetitek. Az Uránia Nemzeti Filmszínházban például délelőtt 10 órakor lesz látható első alkalommal.

disney mese

11 mese és film, ami minden gyereknek megvolt VHS-en a '90-es években

A '90-es évek a VHS kazetták aranykora volt. Mára azonban sajnos ezek a kazik a padláson vagy a pincében porosodnak, immár a DVD-kel együtt. Eljön majd az idő, amikor a DVD lesz a kor VHS-e, de mi az a generáció vagyunk, akikben a videokazetták idézik fel a gyerekkort. Azt, amikor a legmenőbb meséket néztük kazettáról. Ezeket!

Ajánlott cikkek