medence láb nyaralás

„Első nap leszakadt az ágy és egy hétig a földön aludtunk" - ezek a legrémesebb nyaralós sztorik

Azt hiszem, túl vagyok életem legrosszabb nyaralásán.

Nem vagyok egy nagy passzív nyaraló, ha már elutazom, akkor szeretem hasznosan tölteni az időmet. Az utóbbi időben mégis annyira összejöttek a dolgok és annyira nem volt semmi szabadidőm, hogy úgy voltam vele, idén befizetek egy wellnesshétvégére. 

Már az is egy intő jel lehetett volna, hogy bárkivel beszéltem, húzta a száját a dologra, de nem érdekelt. Felütöttem az első kuponos oldalt (jó tanács: sose kuponozzatok utazásnál) és megvettem azt az utazást, ami a képek alapján a legjobbnak tűnt. 

Ez egyébként a legnagyobb hiba: alapszabály, hogy bárhová is mentek nyaralni, MINDIG olvassatok utána a véleményeknek TripAdvisoron. 

Én ezt csak sajnos az utolsó pillanatban tettem meg, szóval legalább nem ért akkora csalódás. Nem akarok itt túlzott lejáratásokba kezdeni, szóval inkább le se írom, melyik városban történt az egész. Legyen elég annyi, hogy már az első nap át akartak verni pénzzel és amikor a recepción kértem egy fésűt, becsomagolva adtak egy olyat, ami tele volt fekete hajszálakkal.

A hely tisztasága alapján a takarítónők már mind Bécsben vannak, a wellnessrészleg alapján pedig még akkor is jobban jártunk volna, ha kiülünk a Duna-partra hajléktalan-jacuzzizni.

De szerencsére nem én vagyok a világon az egyetlen, aki ráfaragott a szállással az elmúlt években

„Pár éve sikerült kivennünk egy olyan apartmant, ahol – nem vicc - a konyhában volt a zuhanyzó, a vécéhez pedig ki kellett menni a kertbe. Ezt korábban sehol nem tüntették fel a foglalásnál, el lehet képzelni, mennyire idegesek voltunk." - mesélte Betti.

Objektum doboz

Bálintnak egy baráti nyaraláson kellett a földön aludnia: 

„A háromcsillagos szállodában már az első nap leszakadt az ágy, anélkül, hogy bármi extrémet csináltunk volna rajta. Sem új szobát, sem új pótágyat nem kaptunk, szóval egy héten keresztül a földön kellett aludni."

Objektum doboz

Az osztálykirándulások általában nem az ötcsillagos pihenésről szólnak, de néha ott is lehet kritikán aluli élményeket szerezni. Pédául amikor az egész osztály egyszerre kap ételmérgezést: „Már évekkel ezelőtt történt, de szerintem sose felejtem el, amikor a szálláson legelső nap KÓLAKRÉMET kaptunk és mindenki rosszul lett tőle. Ezután még a vécé is eldugult és nem javították meg."

Objektum doboz

Persze nem csak belföldön lehet borzalmas élményeket szerezni. Andrást Ausztráliában érte hatalmas sokk: „Egyszer ausztráliában láttam egy nagy pókot a lobbiban a festmény mögött. Volt a recepciós asztal mögött egy nagy festmény és bazi nagy póklábak lógtak ki mögüle. Na, hát előbb halnék meg, mint dolgoznék ott."

Objektum doboz

Az éremnek viszont két oldala van, Lili korábban szállodában dolgozott és megvan a véleménye a vendégekről is:

„Külföldön dolgoztam egy szállodai bárban, de sokszor be kellett állni takarítani is. Olyan undorító dolgokat láttam ott, amit még egy állatkerti ketrecben sem... Számomra hihetetlen volt, hogyan tudnak felnőtt, sokszor nyugdíjas korú férfiak így lealacsonyodni. A létező összes testnedvet takarítottam már és semmi pénzért nem csinálnám újra."

Nektek volt hasonló tapasztalatotok?