Egyéb kategória

A jó gyerekcipő titka – Vásárlási tippek anyukáknak

Gondoltad volna, hogy kisgyermeked lábbelije komoly befolyással lehet lábfejének korai fejlődésére? És bár azt tudjuk, hogy mezítláb lenni a legegészségesebb, az első lépések megtétele után bizony előbb-utóbb szükséges beruházni egy – az évszaknak megfelelő – cipőcskébe is. Most összegyűjtöttem neked mikre figyelj oda, ha a lehető legjobb gyerekcipőt szeretnéd megvenni porontyodnak.

vous - 2018.04.26.
A jó gyerekcipő titka – Vásárlási tippek anyukáknak

Mikortól kell cipő a babának?

Mikor egy pöttöm elindul, a lehető legjobbat azzal teszed neki, ha egy csúszásgátlós zoknit adsz a lábára, amin keresztül a lehető legjobban érzékeli környezetét, ugyanakkor a csúszásgátló szilikonrátéteknek köszönhetően csökkented az – amúgy is gyakori – esések számát. Amikor az imbolygós , bizonytalanul járó 1-2 első hónap véget ér, ideje beruházni az első kiscipőbe, kisszandálba. Hangsúlyozom, hogy otthon, kertben egyenletes, biztonságos talajon továbbra is ajánlott a mezítlábas lét, ám utcai közlekedésre már időszerű a megfelelő lábbeli viselete.

Forrás:
Unsplash

Mik a legfontosabb szempontok gyerekcipő vásárlásakor?

1. Megfelelő talphossz és ráhagyás – a kisgyerekek még nem tudják jelezni ha szorít vagy esetleg túl nagy a cipő, neked kell erre extrán odafigyelni. Igyekezz mindig a kicsivel együtt, az adott darabot felpróbálva cipőt vásárolni, és figyelj az esetleges piros foltokra, benyomódásokra az ujjaknál vagy a sarok részen. Ha online szeretnél cipőt venni, csak olyan forrást válassz, ahol biztosítva van az egyszerű, problémamentes csere lehetősége, hogyha szükséges a kiválasztott darabot postafordultával nagyobbra vagy kisebbre válthasd.

Sokat segíthet az is, ha gyermek teljes súlyával rááll egy papírra, te pedig körberajzolod a lábacskáit, s leméred azokat így kapsz egy cm-ben mérhető eredményt amivel könnyebben indulhatsz neki a webshopos vásárlásnak.

2. Jó minőségű alapanyagból készüljön – lehetőleg valódi bőrből vagy jól szellőző anyagból melyben nem izzad be a pici lába. Kerüld a műszálas vagy gyenge műanyagból készült lábbeliket. Kültéri rohangáláshoz, vízparti mókához érdemes könnyen tisztítható anyagból készült lábbelit választanod. 

A cikknek itt még koránt sincs vége, a folytatást ITT olvashatjátok tovább a blogomon. 

Ajánlott cikkek