Egyéb kategória

Így csinált az idegesítő youtuber szemeteszsákból alkalmi ruhát – meglepő végeredmény

Amber Scholl egy népszerű youtuber, bebizonyította, hogy szemeteszsákból is remek alkalmi ruhát lehet készíteni. 

vous - 2018.04.26.
Így csinált az idegesítő youtuber szemeteszsákból alkalmi ruhát – meglepő végeredmény

Egy kommentelő azzal bókolt Ambernek, hogy ő még egy szemeteszsákban is jól mutatna. Kapva az alkalmon, a vlogger bebizonyította, hogy (bár ő maga nagyon idegesítő) tényleg baromi jól mutat egy szemeteszsákban is. Na jó, ez kissé túlzás, mert a ruha nem kizárólag szemeteszsákból áll – sajnos. 

Lazlo

10 magyar tervező, aki hulladékból készít ruhát, táskát vagy egyéb kiegészítőt

Mióta a fenntartható divattal foglalkozom, gyakran kerül szóba a textilszemét kérdése. Mi legyen azokkal a ruhákkal, amelyeket már nem szívesen viselünk, viszont mi magunk nem alakítunk át, de nem is méltók arra, hogy továbbadományozzuk? Mi lesz a rengeteg hulladékkal, amely a ruhagyártás során keletkezik a világ szabászasztalain? Szerencsére itthon is léteznek olyan tervezők, akik szemétbe szánt ruhákból és textilekből készítenek értékes ruhákat, kiegészítőket. Őket mutatom be.

Hogy mire volt szüksége?

  • szemeteszsák 
  • egy fekete body – ez a ruha alapja
  • egy átlátszó alj
  • tape 
  • folyékony ragasztó
  • olló

Ha hozzám hasonlóan ti is átugranátok a videó idegesítő részeit (bár, én ezt nem tudtam szkippelni), akkor „tekerjetek” 3:46-ra, onnan kezdődik a lényeg! A lány a szemeteszsák darabokból apró rózsákat formáz, azokat ragasztja fel a bodyra, és a szoknya aljára.

Tényleg meglepően jó lett a végeredmény

Objektum doboz

fast fashion

8 + 1 jó érvem van amellett, miért ne vásároljak a divatvilág gyorséttermeiben

Busszal és villamossal jövök a szerkesztőségbe Budapest legforgalmasabb útvonalain. A 45-50 perc alatt, amíg beérek, tíznél több óriásplakát és citylight hirdeti, hogy most azonnal vennem kell egy új ruhát a Mangóban, a H&M-ben, a Zarában – a divatvilág gyorsétteremjeiben -, mert must have idén őszre. És már megérkezett a karácsonyi kollekció is. Egészen pontosan 8 + 1 jó okom van arra, hogy ne adjam be a derekam.

Ajánlott cikkek