Egyéb kategória

Lilakáposztás tormakrém, popcorn, máglyarakás – ezek lesznek a 2018-as nyár slágerfagyijai

Tavaly a fekete fagyi volt az év slágere, idén viszont a lilakáposztás tormakrémmel, a popcornnal, a boleroval és máglyarakással szeretnék meghódítani a szíveket. Óriási igény van az extrém ízekre, és nem kevésbé népszerűek a mindenmentes fagyik

vous - 2018.04.27.
Lilakáposztás tormakrém, popcorn, máglyarakás – ezek lesznek a 2018-as nyár slágerfagyijai

A nyarat nem lehet elképzelni fagylalt nélkül, és szerencsére már a csoki-vanília egyeduralma is véget ért, ezért bátran kísérletezünk az ízekkel, sőt az egyre népszerűbbek az extrémnek tűnő fagyik.

„A külföldi trendek folyamatos nyomon követése és kreatív teamünk munkájának eredményeként készítjük el az újabb és újabb ízeket. A tavalyi évben egyértelműen a fekete fagyi volt a legnagyobb szenzáció, b

ízunk benne, hogy idén a lilakáposztás tormakrém, a popcorn, a bolero és a máglyarakás fogja először megdöbbenteni az embereket, majd pedig kivívni a tetszésüket”

– mondja Gangel András, hazánk egyik legnagyobb fagylalt alapanyag gyártója, az M-Gel Hungary termékfejlesztője.

 „Több évtizedes tapasztalatunk szerint a fagyipultban a standard ízek mellett mindig kell olyannak lennie, ami extrém, ami megdöbbent, és azt örömmel próbálják ki az emberek a megszokott kedvenceik mellett.

2018-as fagylalt újdonságok

Az idei év újdonságai közül a legkülönlegesebb a lilakáposztás tormakrém fagylalt. Az ötlete úgy született, hogy hetek óta sorra vettük az egészségesnek gondolt, de desszert alapanyagként eddig nem használt zöldségek fagylaltkénti tulajdonságaikat, és a kisérletek során így esett a választás először a fehér káposztára.

A fehér káposzta önmagában azonban nem ad elég komplex ízvilágot, de a tormával párosítva már kialakult egy tormakrémesen lágy irány, egy majdnem édesbe hajló zöldséges íz, ezért ebben a kombinációban gondolkodtunk tovább. Végül pedig azért, hogy látványos legyen, lilakáposztával tökéletesítettük az íz- és színharmóniát.

A többi újdonság nem ennyire extrém, de újszerű és roppant finom.

A popcorn esetében a karamellás pattogatott kukorica ízvilága tárul fel, a bolero többféle piros bogyós gyümölcsből készülő specialitás, a máglyarakás pedig a klasszikus magyar melegkonyhas desszert hatását kelt.

Forrás:
Juhász Tibor

A meghökkentő ízek mellett idén biztosan még népszerűbbek lesznek a „mindenmentes” fagyik, mert sajnos évről-évre egyre többeket érintenek az egyes összetevők okozta ételallergiák. Korábban az volt a sztereotípia, hogy ami mentes vagy diabetikus, az ehetetlen. Szerencsére ez mára változott, a mentes élelmiszer mássága miatt sokszor még finomabb is, mint a hagyományos megfelelője. 

Esetünkben a glutén-, szója- és tejmentes összetevőkből biztosítjuk a termék csökkentett szénhidrát tartalmát is. Édesítésre vagy a lassúbb és kisebb felszívódású poliolokkal, vagy a hagyományoshoz képes friss gyümölcsből kivont cukorral dolgozunk, a szénhidrát csökkentésre növényi rostot és/vagy fehérjét használunk. Az így elért megfelelő textúrával és nem utolsó sorban magas élvezeti értékkel szeretnénk kényeztetni a fagyizó fogyasztókat ” – tette hozzá a termékfejlesztő.

Egészséges csokis fagyi 2 hozzávalóból

Már egészen apró változtatásokkal is sokat tehettek az egészségetekért. A konyha pedig az a terület, ahol kézzelfoghatóak a változtatások. A VOUS sztárszerzője, Takács Nóra szépségszakértő egy szuperegészséges fagyicsodát mutat – a videót ide kattintva nézhetitek meg.

Ajánlott cikkek