Egyéb kategória

A zöld építészet csodái – Elragadó, környezettudatos épületek

A városi emberek napjaik legnagyobb részét az épületeken belül töltik. Milyen jó lenne, ha a megszokott épületeket úgy alakítanák ki, hogy a kint és a bent között nem lenne éles határvonal? A zöld építészek természetesen nemcsak erre figyelnek, hanem a természetes alapanyagok használatától kezdve az energiatakarékos megoldásokon át az épületben keletkező hulladék feldolgozásáig.

vous - 2018.04.27.
A zöld építészet csodái – Elragadó, környezettudatos épületek

A következő összeállításban olyan épületeket mutatunk, amelyek ma még különlegesnek számítanak, de remélhetőleg hamarosan pont olyan elterjedtek lesznek, mint a hétköznapi munkahelyek.

Sanghaji Természettudományi Múzeum

Kína egyik legnagyobb városának a szívében áll a múzeum épülete, amelyben egy kis tó is található. A tóban esővizet gyűjtenek össze, amit az épület hűtésére is felhasználnak.

Objektum doboz

Objektum doboz

Vancouver Convention Centre

Ez az első platinum minősítésű épület az amerikai zöldépület- minősítő rendszer (LEED) szerint. Az épület tetején Észak-Amerika legnagyobb zöld területe található: több mint 6 hektár. Saját méhészetük is van, az itt termelt mézet az épület konyháján használják fel.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Bullitt Center

Az amerikai Seattle-ben található a világ egyik legzöldebb épülete, egy irodaház. Számos ismert megoldást ötvöztek az épületen belül, a tetejét például napelemek borítják és olyan anyagokat használtak fel az építkezéshez, amelynek nincs károsanyag kibocsátása. Az épületet úgy alakították ki, hogy ameddig csak lehet természetes fényben üljenek az irodai dolgozók.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

One Central Park

A Sydney-ben található épületet 3500 négyzetméter függőleges kert borítja, 383 különböző növényfaj találhazó itt. Az épületben lakások vannak, egészen elképesztő lehet itt élni.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

3 pofonegyszerű és környezetbarát folttisztító módszer Mengyán Eszter

Kis lépés nektek, baromi nagy a bolygónknak – környezetbarát megoldások a nejlonszatyron túl

Ha csökkenteni szeretnétek a hulladéktermelést, az első, ami eszetekbe juthat, a kismilliószor szajkózott „ne kérjetek nejlonzacskót!”. Oké, mi ezen már túl vagyunk, és reméljük, hogy ti is! Most viszont nézzünk meg pár olyan – kevésbé egyértelmű – alternatívát a háztartási hulladékok mennyiségének csökkentésére, amire szintén egyszerűen átállhattok, és ami egyáltalán nem vagy legalább kevésbé szennyezi a környezetet. Szerintünk működnek, és még pénzt is spórolhattok velük! Kattintsatok ide a cikkért!

Ajánlott cikkek