Zsebes csirkemell spenóttal ricottával

Diétás, de isteni: zsebes csirkemell spenóttal

Ha valami diétás, nem kell, hogy feltétlen unalmas, száraz vagy ízetlen legyen, vannak olyan sovány alapanyagok is, amelyekkel nagyon jól feldobható a legsoványabb csirkemell is. Ilyen a spenót és a ricotta például, ezekkel együtt sütve isteni finom és omlós lesz, az előkészítése pedig csupán pár perc.

A zsebes hús egyfajta töltött változat, azzal a különbséggel, hogy a klasszikus töltött húsokkal ellentétben a töltelék nem a hús belsejébe kerül, hanem több vízszíntes bevágásba, ami egyrészt nagyon mutatóssá teszi, másrészt minden falatját megízesíti és szaftossá, omlóssá teszi.

A csirkemell esetén ez különösen jó, mert a sovány és száraz húsnak mindenképpen szüksége van valamilyen lágyító és ízesítő hozzávalóra.

A "zsebekbe" most spenót és ricotta keveréke került egy pici fokhagymával összekeverve, ennél egyszerűbb és alakbarátabb töltelék nem is igen létezik, isteni finom páros, és a száraz, semlegesebb ízű csirkemellet nagyon finom szaftossá és egyúttal zamatossá is teszi. Ízlés szerint megszórható még sajttal is, illetve a ricotta helyett sovány, krémesebb túró is használható, úgy is tökéletes diétás fogás egy jó adag salátával vagy párolt zöldséggel tálalva.

A cikk folytatását keressétek a Cookta oldalán!

Forrás:
Depositphotos