Egyéb kategória

Különleges fotósorozat anyákról és 24 órás babájukról

Jenny Lewis fotós különleges képeket készített nőkről, akik mindössze 24 órája édesanyák, és babáikról, akik 24 órával korábban látták meg a napvilágot.

vous - 2020.08.12.
Különleges fotósorozat anyákról és 24 órás babájukról
A szülésről készült képeknek fontos feladata van - Galisz Virág szülésfotós mesélt gyönyörű hivatásáról

Mennyibe is kerül egy szülés? – Magyar anyukák vallottak a piszkos anyagiakról

Egy gyereknek már a megszületése is horribilis összegekbe kerülhet. Megkérdeztünk pár VOUS-olvasó anyukát, ők kinek, mikor és mennyit fizettek terhességük és gyermekeik születése során. Van, aki 25 ezerből megúszta, és van olyan is, aki pont a tízszeresét, 250 ezret perkált ki.

A cikket ide kattintva olvashatjátok!

A születés az egyik dolog, amin mindenki keresztülmegy, aki itt él a Földön, mégis nagyon különleges dologként élik meg azok, akik anyává válnak a gyermekük születésének pillanatában.

Minden szülés és minden születés egyedi és megismételhetetlen.

Az első 24 óra pedig jó esetben arról szól, hogy a szülők és a jövevény ismerkednek egymással. Ebbe az egymásra hangolódós, intim időszakba érkezett meg Jenny Lewis fotós, aki One Day Young címmel készített fotósorozatot. A képek nem stúdióban készültek, hanem minden egyes családhoz ellátogatott, ezért még különlegesebbek a képei.

„Szerettem volna azt a különleges köteléket, melegséget, erőt megjeleníteni, amit egy anyát és a gyermekét összeköti. Úgy általában azt a nagyszerű érzést, amit akkor érez valaki, amikor anyává válik. A képek az anyaságot ünneplik” – nyilatkozta Lewis.

Az elmúlt időszakban több mint 150 nőt és egynapos csecsemőjét fotózta le. A gyönyörű képek közül válogattunk:

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

baba mama szülés

„Úgy éreztem magam, mintha megerőszakoltak volna” – Másállapot, avagy szülés egy magyar kórházban

Alulról szerveződő kampányba kezdtek anyák, apák és családok, hogy véget vessenek az erőszaknak a szülészeteken. A március 20-án megtartott figyelemfelkeltő sétát követően kampányoló mamikkal beszélgettem arról, milyen élmény volt egy magyar kórházban szülni.

A cikk folytatásáért kattintsatok ide!

Ajánlott cikkek