Egyéb kategória

A felismerhetetlen Gigi Hadid elnézést kért a Vogue címlapért

Vannak azok a címlapok, amelyek nem biztos, hogy elnyerik mindenki tetszését, mert ugye, ízlések és ... Ugyanakkor vannak azok a címlapok, amelyek senki tetszését sem nyerik el, mert objektíven is megmagyarázhatatlanok és egyébként érthetetlenek. (Az egyik) ilyen Gigi Hadidi Vogue címlapja, amin felismerhetetlen – az internet kiakadt, Gigi pedig magyarázkodik. 

vous - 2018.05.04.
A felismerhetetlen Gigi Hadid elnézést kért a Vogue címlapért

Szóval a másnapján vagyunk Gigi Hadid olasz Vogue címlapjának és a botrány egy kicsit sem csitul.

Az előzmények:

Gigi Hadid büszkén osztotta meg a világgal legújabb Vogue címlapját. Ezt: 

Objektum doboz

Nos, igen ő Gigi Hadid Justin Martin modell ölében. Sem a bőrszín, sem az arc nem stimmel, de higgyétek el, ő ott tényleg Gigi Hadid.

A fotó alá temérdek komment érkezett, mi szerint borzalmasra sikerült a fotó, és egyébként is, ha barna bőrű modellt akartak viszont látni, miért nem egy barna bőrű modellt szerepeltettek?Az az arc sem hasonlít Gigi valódi arcához – kifogásolták sokan, teljesen jogosan.

Hát mi ez, emberek? 

Bizonyára Gigi is észbe kapott, ugyanis a fotót törölte Insta-oldaláról, és Twitteren egy hosszú bejegyzésben magyarázkodik. 

A jelen:

... Minden befolyásom a képekkel kapcsolatban bejeződik, ahogy kilépek a kamera elől. Ezt a stílust és utómunkát Steven Klein (a fotós) évek óta csinálja, és azt hiszem, ezt a végeredményt szerette volna elérni (kreatívan, a megszokottól eltérően bemutatni engem). 

Ugyanakkor, bár megértem, mi volt a Vogue Italia szándéka, nem feltétlenül helyesen végezték el a feladatokat. A felvetett aggodalmak teljesen helytállóak.

Az alábbiakat azoknak üzenem, akiket a címlap szerkesztése / retusálása / színezése sértett: 

Fontos tudnotok, hogy teljesen más lenne most a helyzet, ha bármilyen rahatásom lett volna a szituációra. Szeretnék elnézést kérni, én is látom, hogy ez egy valós próbléma… remélem, ez jó példa lehet a jövőben más magazinok és stábok számára…

Objektum doboz

Gigi sorai után az Vogue szóvívője, a Teen Vogue-nak így nyilatkozott:

Vogue Italia mindig is tiszteletben tartotta és ösztönözte a megbízott fotósok kreatív nézeteit. Steven Klein legutóbbi címlapunkon egy olyan tengerparti látványvilágot álmodott meg, melynek stilizált bronz hatása van. Megértjük, hogy az eredmény vitát váltott ki olvasóink között, és őszintén elnézést kérünk, ha ez bárkit is sértett. 

Oké!

Ajánlott cikkek