Egyéb kategória

Így tisztítsuk ki a kávéfőzőt ökobarát módszerrel

Ha próbálunk teljesen áttérni a környezetbarát módszerekkel történő takarításra, hamar rájöhetünk, hogy az ecet igazi univerzális csodaszer ezen a területen – a mosógéptől a mosdókagylóig mindent szuperül megtisztít, és nem kivétel ez alól a kávéfőző sem.

vous - 2018.05.08.
Így tisztítsuk ki a kávéfőzőt ökobarát módszerrel

Kávé – néha úgy érezzük, az egyik legjobb dolog a világon. Nélküle képtelenek lennénk elindítani a napot vagy ébren maradni egy kiadós ebéd után. Arról nem is beszélve, hogy sokszor a legtartalmasabb beszélgetések kísérője egy-egy csésze fekete. Az olyan kávéimádók, mint mi, valószínűleg minden nap használják (akár többször is) a kávéfőzőt, így fontos, hogy rendszeresen legyen tisztítva. Persze az átfogó pucolást elég körülbelül kéthetente elvégezni, és az alábbi módszerrel nem csupán könnyű, de környezetbarát is lesz. 

  1. Először szedjük szét a kávéfőzőgépet elemeire (kancsó, fedő, szűrőkosár), és mossuk át őket meleg víz és szappan segítségével. Hagyjuk őket megszáradni, majd a szűrőt helyezzük vissza.
  2. Egy környezetbarát, akár saját készítésű tisztítószerrel töröljük át alaposan a gép külsejét és a kancsó helyét.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatást ITT olvashatjátok. 

fészertitkok

Indul a #fészertitkok! Ismerjétek meg legújabb DIY-sorozatunkat!

A #fészertitkok a VOUS legújabb sorozata, amely egy virtuális menedék lehet minden nő számára. Egy hely, ahol egyszerre ismerhettek meg pofonegyszerű háztartási praktikákat, de akár kertszépítési-, szépségápolási tippekkel is gazdagodhattok. A #fészertitkokban lesz szó a női barkácsolásról, a főzésről, a mozgásról, a recyclingról, de még az autókról is – egy szóval mindenről, ami egy 21. századi nő életét körülveszi és amiket apróbb trükkökkel még élhetőbbé tehettek. Kíváncsiak vagytok a részletekre? ITT mindent megtudhatttok! 

Ajánlott cikkek