Egyéb kategória

A kapcsolat gyilkosa lehet a pandaszindróma – Ti is abban szenvedtek?

Nincs két egyforma ember, ahogyan nincs két egyforma párkapcsolat sem. Vannak azonban olyan problématípusok, amelyek sokaknál előfordulnak, így nem árt róluk beszélni. A pandaszindróma pont ilyen. Igazi kapcsolatgyilkos lehet, ha nem vesztek róla tudomást. Vagy mégsem?

vous - 2018.05.08.
A kapcsolat gyilkosa lehet a pandaszindróma – Ti is abban szenvedtek?

A pandaszindróma tulajdonképpen a szexmentes kapcsolatok új neve. A pár szereti, imádja egymást, sok esetben még az intimitás is jelen van közöttük. Együtt fekszenek le, összebújva filmeznek, csókolgatják a másikat, de a szex? A szex teljesen kimarad az életükből. Mert állandóan fáradtak, mert nincsenek azonos hullámhosszon, mert inkább alszanak, mint szexelnének.

Olyanok, mint két kedves pandamaci, akik nem éppen a szaporodási kedvükről ismertek.

Akkor most aggódni kellene?

Minden kapcsolatnak vannak szexuálisan intenzív és kedvésbé intenzív szakaszai. Ha azonban hosszú hónapok, esetleg évek telnek el anélkül, hogy a pár szeretkezne, az megnehezítheti az együttlétet, és kapcsolatgyilkos is lehet. A szex ugyanis nemcsak jó kedvre derít, feltölt és jó érzés, hanem összeköt a párotokkal és megerősíti a bizalmat a párkapcsolatban. Egy felmérés szerint a férfiak 75, a nők 61 százaléka nem tudja elképzelni magát szexmentes kapcsolatban.

Mit tehettek, ha pandaszindrómások vagytok?

Ne essetek pánikba, nincs semmi baj! Próbáljatok meg beszélni arról, miért nem esik jól a szex, vagy miért nem vágytok rá. Lehet, hogy ennek teljesen normális okai vannak, egyszerűen nem vagytok olyan élethelyzetben, olyan lelki állapotban vagy egyszerűen ilyenek vagytok. Ha viszont vágytok az érintésre, erről beszéljetek a párotoknak, iktassatok be szexi programokat vagy nyugodt reggeleket, amikor nem zavar benneteket semmi.

Higgyétek el, még a pandák is szexelnek néha! És élvezik…

szex szeretkezés pár

Minden jó, de szex alig van – kell aggódni vagy nem a párkapcsolatért?

Azt hiszem, pont ez az a kérdés, ami egy társaságot megoszt. A kérdés, amiről mindenkinek van véleménye, és nincsen egyetértés. Feltettem a kérdést több ismerősömnek is, kíváncsi voltam, mit fognak válaszolni.

A válaszokat ide kattintva olvashatjátok!

Ajánlott cikkek