Spenótos-fetás leveles tekercs

Spenótos-fetás tekercs, ami pillanatok alatt eltűnik

A spenótra sokan kritikusan tekintenek, elsősorban a gyerekkori emlékek, pontosabban a rémes menzai főzelékek miatt, pedig egy fantasztikus zöldség, egészséges és nagyon ízletes, ami most fetával és görög módra kerül egy isteni tekercsbe. Vendégvárónak, beszélgetős-bulizós fogásnak éppen úgy tökéletes, mint salátával ebédre vagy vacsorára.

Bár spenót egész évben kapható fagyasztott változatban, és ma már szerencsére nem csak a pürésített, szétázott formában, hanem levelesen is, apróbb, jól porciózható adagokban, tavasszal legalább egyszer érdemes a friss spenóttal is ételt készíteni.

Annyire friss, zöld, harsány, és ha tudjuk ellenőrizni, hogy nem homokos, földes, akkor mindenképpen érdemes a frisset választani.

Míg nálunk leginkább fokhagymával és tejszínnel készül a spenót, addig a görögök újhagymával, reszelt citromhéjjal és mentával készítik, elképesztően finom és aromás, nagyon üde és izgalmas, egy kis fetával – vagy a nem eredetvédett, de nagyon hasonló, sokkal pénztárcabarátabb krémfehér sajttal – pazar párost alkot, ami leveles tésztába töltve egyszerűen mennyei.

Praktikus partifalatnak, de salátának főételként is igazán ideális és zseniális ízkombináció, süthetjük teekrcsnek, háromszögekre vágva vagy akár egy nagy pitének – minden módon sikert arat.

A cikk folytatását keressétek a Cookta oldalán!

Forrás:
Depositphotos