Egyéb kategória

8 lélegzetelállító ruha a cannes-i filmfesztivál első napjairól

Mindenkinek megvan a maga szenvedélye. Én például szenvedélyesen imádom a cannes-i filmfesztivál vörös szőnyegét. Szeretem, hogy nemcsak amerikai színésznők vannak jelen, hanem sok-sok európai művész, színész, színésznő, akik kifejezetten pazar ruhákban vonulnak fel. Cannes divatforradalmi szerepe is jelentős, botrányos megjelenések váltak trenddé az elmúlt évtizedekben a bikinitől kezdve a fonott kosáron át a könnyedén libbenő szoknyákig.

vous - 2018.05.11.
8 lélegzetelállító ruha a cannes-i filmfesztivál első napjairól

Május 9-től ismét a francia városon tartom a szemem, hoztam is néhány kedvenc szettet az első néhány napról.

Cate Blanchett

Az első napokat Cate Blanchett, a fesztivál egyik zsűritagja magabiztosan uralta a vörös szőnyegen is. Az ausztrál színésznő ráadásul olyat tett, amit nagyon is kevesen. A fesztivál nyitónapján pont ugyanazt a ruhát viselte, mint négy évvek ezelőtt az Oscar-gálán. Egyúttal felmentést adott minden nő számára az alól, hogy minden neves alkalomra új ruhát vásároljon, amely utána ott szomorkodik a szekrényében.

Ez az a ruha.

Objektum doboz

Ez pedig már egy másik lélegzetelállító költemény.

Objektum doboz

Julianne Moore

A színésznő is állandó vendég Cannes-ban, ezt a vörös Givenchy ruhát pedig nehezen fogjuk elfelejteni.

Objektum doboz

Objektum doboz

Penelope Cruz

A színésznő bármelyik szettjét kiemelhettem volna az elmúlt napokból, annyira gyönyörű volt mindegyik. Az én kedvencem mégis ez a hófehér Dior haute couture ruha volt, amely több mint mesésen áll neki.

Objektum doboz

Objektum doboz

Ebből a videóból a szabászok és varrónők munkájába is bepillantást nyerhettek:

Objektum doboz

Jessica Kahawaty

A libanoni származású ausztrál színésznő életében először léphetett a cannes-i vörös szőnyegre. Nem is akármilyen ruhában tette ezt:

Objektum doboz

Romee Strijd

A 22 éves modell ruhája az Instagram egyik sztárja lett az első cannes-i napok után, pedig még a színéről is el lehet dönteni, hogy milyen.

Objektum doboz

Deepika Padukone

Bollywood egyik legjobban fizetett színésznője az év színét választotta magának Cannes-ban.

Objektum doboz

Sui He

Objektum doboz

bella cannes

Ahol kötelező a villantás: ikonikus divatpillanatok egyenesen a cannes-i vörös szőnyegről

Elég sok mindent elmond egy filmfesztiválról, ha a Wikipedia külön fejezetet szentelt a róla szóló szócikkében a fotósoknak és a kebleknek. A körülbelül két kilométer hosszú vörös szőnyeg végén pedig ott emelkedik a „dicsőség huszonnégy lépcsőfoka” is. A hírességek itt nemcsak bukdácsolnak, hanem ezen a helyszínen következnek be az olyan villantások is, amire a szemfüles sajtómunkások már felkészülhettek az elmúlt években. A cikket ide kattintva olvashatjátok el.

Ajánlott cikkek