Egyéb kategória

Zöld amazonok: a környezetvédelem és a hulladékmentes életmód menő!

Bevásárláskor textilzsákot és a saját dobozaikat viszik magukkal. Nem vásárolnak PET-palackos vizet, italt, üdítőt, elvivős kávé helyett termosszal közlekednek. Inkább utaznak tömegközlekedéssel vagy biciklire ülnek. Vannak, akik szívesen osztják meg a tapasztalataikat az Instagramon is, ezzel másokat is inspirálnak arra, hogy változtassanak az életmódjukon.

vous - 2018.05.11.
Zöld amazonok: a környezetvédelem és a hulladékmentes életmód menő!

Vannak, akik azt vallják, a környezetvédelemre csak úgy lehet felhívni a figyelmet, ha sokkoljuk a környezetünket fotókkal, videókkal, számokkal, adatokkal. Mások szerint csak és kizárólag a csendes forradalom, a példamutatás lehet meggyőző, és a harcosságnak nincs helye ebben a küzdelemben. Ha rendszeresen olvassátok a VOUS-t, akkor tudjátok, hogy mi a baj a fast fashion uralta ruhaiparral, a műanyagfogyasztással, a fölösleges autóhasználattal, a tárgyaink halmozásával.

Olyan magyar nőket mutatunk, akik az Instagramon (is) megosztják tapasztalataikat, kövessétek be őket!

@hulladékmentes

Kump Edina környezetkutató, hulladékgazdálkodással, hulladékcsökkentéssel foglalkozó szakember, aki online és offline is igyekszik népszerűsíteni a hulladékmentes életmódot, ahogyan ő is él. 

Objektum doboz

kump edina

„A hulladékmentes életmód nem arról szól, hogy innentől kezdve csak ez az életed”

Kicsit feszengek, mert nagyon meleg van, és elfelejtettem megtölteni a vizespalackomat. Harminc fok van, tűz a nap, szomjas vagyok. Vegyek egy palackos vizet? Mit tenne most Kump Edina hulladékcsökkentési szakértő, aki a hulladékmentes életmód mellett kampányol évek óta? Szerencsém van, mert épp vele találkozom, hogy erre, és sok minden másra is válaszoljon. A hulladékmentességre való törekvés ugyanis fejben dől el, de gyakorlat nélkül sajnos keveset ér. A cikket ide kattintva olvashatjátok.

@byebyeplastic_

Kocsis Katica szabadúszó újságíróként dolgozik, emellett Instagram-oldalán rendszeresen beszámol arról, hol és hogyan vásárol, milyen eszközökkel váltja ki az egyszar használható műanyagokat.

Objektum doboz

@zsofiahouweling

Houweling Zsófia akupunktőr, természetgyógyász, táplálkozási szakértő, aki nemcsak az Instagramon oszt meg tippeket, hanem YouTube-csatornáján is.

Objektum doboz

Objektum doboz

@munkacsibrigi

Három gyermekes anyuka, kezdő blogger és zero waste életmódot folytat.

Objektum doboz

Objektum doboz

@beepakk

Egyszerű, élhető, vidám, és mindennapi tapasztalatok egy jurtából. Volt is egy interjúnk Rossel Szildával. Nézzétek csak a keretes írásunkat!

Objektum doboz

Objektum doboz

600

„Ide az emberek szabadságélményért jönnek” – ilyen az élet egy jurtában

Ma jó néhányan arról ábrándozunk, hogy saját lakásunk lesz egyszer, valamikor, és hogy az milyen stílusú lesz, fizetjük a lakástakarékot. Bőszen, sóhajtozva mentegetjük a Pinteresten a pineket konyhákról, nappalikról, relaxsarkakról. Fizetjük a lakáskasszát, számolgatunk, eközben mások fogják a cókmókjukat, és építenek egy jurtát. De miért? És milyen benne élni? Erről faggattuk Rossel Szildát.

Ajánlott cikkek