Egyéb kategória

Egyedényes rizses csirke indiai módra – ez a biryani

A biryani egy bámulatosan finom, fűszeres és illatos indiai rizses fogás, ami csirkével készítve gyors, kiadós, egészséges alternatíva lehet a csirke-rizs diétás kombónak egy kicsit izgalmasabb, keleti ízvilággal. Nem kellenek hozzá beszerezhetetlen alapanyagok sem, ráadásul az az előnye is megvan, hogy egyetlen edényben fő, így sok mosogatnivaló sem marad utána.

vous - 2018.05.11.
Egyedényes rizses csirke indiai módra – ez a biryani

A biryani a középkorig visszakövethető, máig népszerű fogás egész Indiában, sőt az egykori gyarmatosítók, az angolok körében is nagyon népszerű. A biryani szó perzse gyökerekkel bír, és a birinj, vagyis rizs szóból származik. Autentikus recept valójában nincs, mert annyi változatban készül – a lényege, hogy a rizs, a fűszerek és húsféle együtt fő, amitől a rizs minden szeme nagyon illatos és fűszeres lesz.

A legnépszerűbb a csirkés, a bárányhúsos és a garnélás változat, olykor zöldségek vagy tojás is kerül bele, laktató, egészséges, nem csípős és nagyon finom.

Ez az indiai rizses fogás hagyományosan basmati rizzsel készül, amit főzés előtt le kell öblíteni, hogy a felületéről leoldódjon a keményítő, így a rizsszemek nem tapadnak össze, hanem pergősre főnek, tökéletes magukba szívva a fűszerek és a hús aromáit… Könnyű és kiadós, mégis különleges, és mindennel együtt 30 perc alatt készen van!

A cikk folytatását keressétek a Cookta oldalán!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek