Egyéb kategória

Ezt az 5 dolgot bánják meg legtöbben haláluk előtt

Ahogyan navigálunk a mindennapjainkban, nagyon nehéz kiszűrni, hogy mi valójában fontos, és mi tűnik csak átmenetileg érdekesnek és jelentőségteljesnek. Rengeteg időt vesztegetünk azzal, hogy rossz munkahelyeken maradunk, benne ragadunk egy rossz kapcsolatban, vagy olyan dolgokra pazaroljuk a mindennapjainkat, amelyekre egyáltalán nem éri meg. Segíthet egy kicsit tisztán látni az, ha tudjuk, hogy a legtöbb ember mit bán meg az életében akkor, amikor tudja, hogy már az utolsó napjait éli.

vous - 2018.05.13.
Ezt az 5 dolgot bánják meg legtöbben haláluk előtt

A Greatist összegyűjtötte azt az öt dolgot, amit a legtöbben bánnak meg közvetlenül haláluk előtt – íme, ezeket a dolgokat tették volna meg szívesen, és engedték volna el inkább azok, akik visszanéznek az életükre.

„Bárcsak nem mások elvárásai szerint éltem volna az életem!”

Ez a leggyakoribb dolog, amit az emberek meg szoktak bánni: mikor közeleg a haláluk napja, egyre inkább látják, mennyi álmuk maradt megvalósítatlan csak azért, mert gyávák voltak belevágni valamibe, vagy mert a környezetük nyomást gyakorolt rájuk, hogy máshogy éljenek, mint ahogyan szeretnének. Fontos, hogy meghallgassuk a szeretteink véleményét, de a lényeg mégis az, hogy úgy éljünk, ahogyan mi szeretnénk.

„Bárcsak ne dolgoztam volna olyan keményen!”

Érdekes, hogy ezt inkább a férfiak szokták megbánni: a végtelen munka és pénzhajhászat általában a legnagyobb problémák közé tartoznak, amit az emberek szívük szerint megmásítanának, ha tehetnék. Könnyű belekerülni a mókuskerékbe, és nehéz kikerülni, ha már egyszer benne vagyunk – de próbáljunk meg ne a munkának élni!

Forrás:
Depositphotos

„Bárcsak kimutattam volna az érzéseimet!”

Gyakran visszafogjuk magunkat, ha az érzelmekről van szó, mert félünk a visszautasítástól, vagy éppen attól, hogy nem fognak minket szeretni. Pedig valójában sok veszítenivalónk nincs – legrosszabb esetben tudjuk, hogy merre ne induljunk el. Sokkal rosszabb, ha olyan miatt veszítünk el valakit, hogy nem adtuk tudtára, mennyire szerettük, mint az, ha beégünk valaki előtt.

„Bárcsak többet találkoztam volna a barátaimmal!”

Számos kutatás kimutatta már, hogy az egészséges és boldog élet alapfeltétele, hogy legyen néhány jó, megbízható barátunk. Azok, akik a munka vagy a párkapcsolat javára elhanyagolták a barátaikat, általában megbánták mindezt akkor, amikor késő volt helyrehozni a dolgot.

„Bárcsak megengedtem volna magamnak, hogy boldogabb legyek!”

Valójában legtöbbször mi magunk tartjuk vissza saját magunkat abban, hogy boldogok lehessünk: erre a legjobb példa az, hogy folyton várunk valamire, amit ha elérünk, végre jól érezhessük magunkat. Várjuk, hogy péntek legyen, várjuk, hogy eljöjjön a nyaralás, hogy lefogyjunk, megtaláljuk a szerelmet – ahelyett, hogy a mindennapokban is megtalálnánk a boldogságot.

Ajánlott cikkek