Lélek

Tényleg jobban akar a pasi, ha csak elolvassátok az üzeneteit, és nem írtok vissza

A világ legidegesítőbb dolga tud lenni az, ha valaki elolvassa az üzenetünket, de nem reagál rá – az a bizonyos „látta” jelzés az őrületbe tudja kergetni az embert, főleg akkor, ha tényleg választ is várunk az illetőtől. Pszichológusok szerint ez jó taktika arra is, hogy valakinek jobban felkeltsük az érdeklődését: ha egy kicsit húzni akarjátok a pasi agyát, akkor ez tökéletes módszer rá.

vous - 2018.05.13.
Tényleg jobban akar a pasi, ha csak elolvassátok az üzeneteit, és nem írtok vissza

Pszichológusok szerint a „láttam-technika” ugyanúgy működik, mint amikor még az analóg korszakban nagyanyáink és anyáink elérhetetlennek mutatták magukat, és csak húzták a srácok agyát – ez csak a módszer 21. századi megfelelője.

Mindenki tudja, hogy jobban szeretnénk azt, ami nem lehet a miénk, mint azt, ami tálcán kínálja magát, és ez a párkeresésnél is igaz: ha valaki úgy csinál, mintha nem érdekelnénk, akkor rögtön felértékelődik bennünk.

A „láttamozás”, vagyis az, ha elolvassátok valakinek az üzenetét, de nem válaszoltok rá, ugyanezen az elven működik.

Persze nem ajánljuk senkinek a dolgot, hiszen ez is a párkapcsolati játszmák egy igencsak manipulatív része: ha már így kell felhívnotok a figyelmét a kiszemeltnek magatokra, ott már régen nincs rendben valami. Persze időről időre lehet egy picit taktikázni, de ez a módszer például a manipulatívabb taktikák közé tartozik: amíg vár a srác, sebezhetőbbnek és kiszolgáltatottabbnak érzi magát velünk szemben.

Forrás:
Unsplash

Az, hogy ezt milyen gyakran használjuk, elég sokat mond el a személyiségünkről, és arról, hogy milyen módszerekkel szeretünk működni egy kapcsolatban. Egy ideális párkapcsolatban ugyanis nem érdemes ilyen játékokat játszani (nemcsak ezt, hanem egyébként másfajtákat sem), mert többet árthatnak, mint amennyit használnak.

Szakértők szerint a módszert inkább az ismerkedés fázisában érdemes alkalmazni, később, ha egészséges kapcsolatot akartok, inkább hagyjátok el –

hiszen egy szerelemmel teli kapcsolatban nem az a cél, hogy a másik rosszul érezze magát, és bizonytalanná váljon, sokkal inkább az, hogy azt érezze: megbecsülitek, és mindig prioritásként bántok vele.

Ajánlott cikkek