szerelem párkapcsolat

7 alapkérdés, amire a szerelmeteknek illik helyesen válaszolni

A jó párkapcsolat alapja többek között, hogy odafigyeltek a másikra, isszátok a szavait, ismeritek, mint a tenyereteket. Előbb-utóbb akkor is mindent tudtok róla, ha nem mondja ki a dolgokat. De milyen jól ismer benneteket a párotok? Ha ezekre a kérdésekre képes helyesen felelni, akkor elég jól. Ha nem, akkor sincs semmi veszve.

Mindent nem kell a másik orrára kötni – még a párkapcsolatban sem. Mindannyian egy külön bolygó vagyunk, megvannak azok a titkaink, intim gondolataink, amelyeket elég magunknak tudni. Ráadásul folyamatosan fejlődünk, így MINDENT sosem tudhat meg rólunk még a partnerünk sem. Mégis van néhány olyan kérdés, amely egy jó párkapcsolatban előbb-utóbb szóba kerül. Érdemes is megjegyezni a válaszokat, mert ezek olyan mélységek, amelyekről csak a legintimebb szituációkban mesélünk.

Ha kíváncsiak vagytok, mennyire ismer benneteket a párotok, tegyétek fel neki a következő kérdéseket:

  1. Mitől félek a legjobban?
  2. Mi lenne számomra az álomfoglalkozás, milyen lenne az álommunkahely?
  3. Hogyan neveztek kicsi koromban a szüleim?
  4. Ki a legjobb barátom / barátnőm?
  5. Van valami az életemben, amit eddig nagyon megbántam?
  6. Mi a kedvenc ételem / italom?
  7. Melyik családtagommal a legszorosabb a kapcsolatom?

Nem tudott minden kérdésre helyesen válaszolni? Csak semmi pánik! Ez rámutat arra, hogy több időt kellene beszélgetéssel, közös játékkal, ketten eltöltenetek a barátaitok és a telefonotok nélkül. Ez nemcsak azért jó, mert előbb-utóbb még többet megtudtok egymásról, hanem azért is, mert új szintre emelhetitek a kapcsolatotokat.

És még egy tipp: játsszátok el a tesztet fordítva is. Az sem mindegy, ti mennyit tudtok a párotokról.

„Köszönöm, hogy a fülem voltál!” – Süket-kompatibilis emberek nélkül a világ szegényebb lenne

Ne akarjatok királynők lenni a párkapcsolatban – A 21. században már más a fontos

Azok a régi, sötét berögződések, amelyek a nőt tiszta és ártatlan királynőként ábrázolják, akit a hős lovag körülrajong és kényeztet, nemcsak életidegenek, de a férfiközpontú társadalom által diktált egyenlőtlenséget és kiszolgáltatottságot is erősítik. Ráadásul ahogyan a hernyóból pillangó lesz, úgy változik idővel a királynő is házisárkánnyá – legyünk tehát inkább hús-vér nők, egyenlő társai a férfinak! Kattintsatok ide a cikk folytatásáért!