Egyéb kategória

Az igazi csúcs desszert: így készül a salzburgi galuska

Az osztrákok egyik legkedveltebb desszertje többszörösen is a csúcsok csúcsa! A salzburgi galuska egyrészt egy pillekönnyű, egyszerre habos és krémes, abbahagyhatatlan desszert, másrészt a legenda szerint jellegzet kúpos formáját a Salzburgot körülölelő hegyek csúcsai ihlették. Nagyon egyszerű, kiadós és mesésen finom!

vous - 2018.05.16.
Az igazi csúcs desszert: így készül a salzburgi galuska

A Salzburger Nockerl egyáltalán nem hasonlít a megszokott galuskákra vagy nokedlikre, és valójában egy édes felfújtról van szó, ami kívül enyhén roppan, belül rezgősre és krémesre sül, édes és vaníliás.  

Leggyakrabban az alján egy kevés bogyós gyümölcs lapul, aminek a savassága ellenpontozza és gazdagítja a pehelykönnyű sült tojáshabok lágy ízeit.

Ez a zseniális sütemény azért is bámulatos, mert egyszerű elkészíteni, pár egészen szokványos alapanyagra – tojásra, cukorra, egy pici vaníliára és egy egészen kevés lisztre – van csupán szükség, illetve kevés gyümölcsre, de készíthetjük natúr változatban, és a végén kínálunk hozzá valamilyen pikáns, gyümölcsös ragut. A desszert egyetlen hátránya, hogy csak frissen igazán finom és mutatós, később összeesik kissé, mint minden felfújt.

A cikk folytatását keressétek a Cookta oldalán!

Forrás:
Austria.info
Ajánlott cikkek