Egyéb kategória

Sloppy Joe, az amerikai húsragus burger

A Sloppy Joe az amerikaiak egyik kedvenc húsos raguja, amit leggyakrabban szendvicsként fogyasztanak, hamburgerbuciba halmozva, de készülhet hosszúkás bagettbe pakolva is, sajttal, csemege uborkával gazdagítva. Szaftos, fűszeres és laktató, ráadásul egyszerűen elkészíthető, hamburgerimádóknak szuperjó alternatíva!

vous - 2018.05.18.
Sloppy Joe, az amerikai húsragus burger

Igazi húsimádó szendvics a Sloppy Joe burger, ami valamikor az 1930-as években született Iowában, egy Joe nevű szakácsnak köszönhetően, és a gazdag húsos raguval töltött szendvics a 40-es évekre már mindenfelé népszerű és kedvelt fogássá vált. A szaftos és lucskos – a sloppy szó szerint ezt jelenti – ragu gyorsan és egyszerűen összeállítható, nem kell frissen készíteni, mint a klasszikus hamburgert, így ideális fast food, laktató és nagyon finom.

Klasszikus? Vegán? Gourmet? 3 kihagyhatatlan hamburgerrecept egy helyen! Cookta

Van élet a Mekin túl! – Három hamburgerező, amelyet érdemes kipróbálni

Tegyük a szívünkre a kezünket, és valljuk be őszintén, szeretünk enni, és szeretjük a finom, olykor kimondottan nem fogyókúrás kajákat. Nagy kedvencem a hamburger, de még véletlenül sem a népszerű gyorsétteremláncok kínálatára gondolok. Nem megyek bele, mi a különbség az igazi hamburger és ezek közt a hamburgernek jóindulattal sem nevezhető csúfságok között, inkább csak térképet adok a hamburgermennyországhoz!

Hagyományosan darált marhahússal és paradicsomszósszal készül, húsos kaliforniai paprikával, de létezik pulykás változata, és a paradicsom mellé olykor tesznek ketchupot vagy bbq-szószt is, egy kis csili és a Worcestershire szósz viszont elengedhetetlen kelléke. Olvadós sajttal és csemege uborkával az igazi, puha hamburgerbuciba téve, de jól működik tésztaszószként vagy húsimádó pizzában is ez a fűszeres ragu.

A cikk itt még nem ért véget, a folyatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek