datolya-karamell

Cukormentes tejkaramell? Nem lehetetlen – és ellenállhatatlan!

A krémes-ragacsos karamell az édesszájúak kedvence, de ugye tömény cukor, vaj és tejszín. Így volt legalábbis mostanáig, de valami nagyon hasonló és elképesztően finom a datolyából készülő változat. Nem teljesen cukormentes, hiszen gyümölcscukor van benne, de ez természetes és egészséges, a datolya-karamell hozzáadott cukrot nem tartalmaz, mégis olyan, mint az igazi, lágy és selymes.

Vegán és egészséges édes krém készülhet datolyából, ami megszólalásig hasonlít a vajas tejkaramellhez, lágy és selymesen krémes. Cukor, vaj és tejszín nélkül készül, egyszerű és csábítóan finom, a reggeli müzlit, zabkását, a legtöbb sütit felvidítja ez a datolyával készülő hamis karamelszósz.

Mesésen krémes, édes, igazi kényeztető kiegészítője lehet datolya-karamell sok desszertnek, fagylaltot, piskótát, gyümölcssalátát, palacsintát felsőbb szintre emelhet, ráadásul csak természetes alapanyagokat tartalmaz.

Kíváncsiak vagytok a datolya-karamell receptjére? A Cookta oldalán, ide kattintva mindent megtudhattok! 

Forrás:
Depositphotos