szoke_haj

Kiszőkültem, de milyen áron?! – Így ne essetek abba a hibába, amibe én

Az egész ott kezdődött, hogy évekig tartó fekete hajfestés után úgy döntöttem, visszaállok a saját hajszínemre. A festetlen haj tartott is egy-másfél évig, de aki egyszer ráérez a hajszínezésre, az úgysem fog lekattani róla soha - így találtam ki, hogy sok-sok év után végre kiszőkülök.

Kezdjük ott, hogy nem akarok ujjal mutogatni senkire, ki volt a hibás. Én sajnos beleestem abba a hibába, hogy hagytam magam rábeszélni egy olcsó hajfestésre egy olcsó fodrászatban.

Pedig ha valamit megtanultam, akkor az az, hogy SOHA ne akarjatok a hajatokon spórolni.

Innen indultam.
Innen indultam.
Forrás:
Mirkovics Klaudia

Én első körben hatezer forintot fizettem a szőkítésért, ami nagyon jó árnak tűnik - annak ellenére, hogy a hajam felét (ahol korábban melír volt) sikerült leégetni a festékkel. És bár elvileg a legerősebb szőkítővel mentek rá (én ehhez annyira nem értek, de a saját példámon keresztül tudom, hogy nem túl jó ötlet), végül csibesárga hajjal jöttem ki a szalonból.

Ezért ahelyett, hogy mondjuk egyszer kiadtam volna kicsit többet a festésre, inkább utána adtam ki NAGYON sokat - a hajam rendbetételére.

Így egy rövidre vágás, egy sürgősségi festés, rengeteg hamvasító sampon és egy keratinos hajszerkezet újjáépítés után azt mondom: nagyon nem érte meg. A korábban hosszú, közepesen erős hajam teljesen elvékonyodott, gubancos lett, a hajvégek pedig mintha teljesen eltűntek volna,

úgyhogy ezután muszáj volt a hajam felét levágatni - természetesen egy másik fodrászatban.

Első teljes szőkítés után - a hajam fele a szalonban maradt.
Első teljes szőkítés után - a hajam fele a szalonban maradt.
Forrás:
Mirkovics Klaudia

Szóval a legfontosabb: keressetek rendes, megbízható fodrászt! Járjatok utána, milyen termékeket használnak, olvassatok Facebook-véleményeket, kérdezzétek meg az ismerőseiteket, ők hova járnak. Bár lehet, hogyha csak egy egy-két centis vágásról van szó, nyugodtan beeshettek bármelyik sarki fodrászatba, 

az olyan komoly műveleteket, mint a szőkítés, inkább bízzátok elismert szakemberre.

Kommunikáljatok a fodrásszal! Bár az én hajam eredetileg nem volt roncsolódva, de ha a tiétek igen, ne fogjatok hozzá a szőkítéshez - egy jó fodrász erről valószínűleg amúgy is lebeszélne. Indítsatok inkább melírral, ombréval meg balayage-festéssel, ezeket sokkal egyszerűbb rendbehozni, mintha a teljes hajatokat leszívatnátok. 

Extra ápolás. A hamvasító sampon és a kifejezetten szőke hajra kifejlesztett termékek kötelezőek, ha egyszer a szőkítés mellett döntötök. Az olyan házi praktikák, mint a ricinusos vagy olívaolajos pakolások bár jók lehetnek, ezek sajnos nem nyújtanak elég segítséget olyan hajon, ami durván ki van téve kémiai kezelésnek.

Ezt sajnos el kell fogadni: ha valaki szőke hajat akar, arra bizony költeni kell. Ha a legjobb fodrászhoz mentek, még akkor is előfordulhat, hogy megváltozik a hajatok szerkezete, ami teljesen normális. Bár még csak egyszer voltam, de a keratinos hajszerkezet újjápítés nekem eléggé bejött, ami még véletlenül sem összekeverendő a keratinos hajegyenesítéssel - ezt nyugodtan lehet festések előtt is végezni és a hatása kb. kettő-négy hétig tart.

Újabb festés, vágás és keratinos kezelés után.
Újabb festés, vágás és keratinos kezelés után. Ja, és a telefonomat is lecseréltem!
Forrás:
Mirkovics Klaudia

Ha már megtörtént a baj

A rossz hír az, hogy a roncsolódott hajjal már nem nagyon lehet mit kezdeni. Két megoldás van rá: az olló és a türelem. Ja, és az, hogy legközelebb körültekintőbbek lesztek hajfestésnél.

Ettől függetlenül nem kell kétségbeesnetek: elsőre ugyan borzasztó érzés, ha az embernek elrontják a haját, de ez csak haj! Idővel, ha odafigyeltek rá, szépen visszanő.