Egyéb kategória

Szabaduljunk meg a kellemetlen szagoktól – hatékonyan és természetesen

A konyharuha, a mosogatószivacs vagy épp a törölközőnk könnyen nagyon kellemetlen szagúvá válhat, hiába mossuk rendszeresen. Folyamatosan, naponta többször használjuk őket, és a nedves konyhai és fürdőszobai közegben nem tudnak kellően kiszáradni, és bizony hamar beszagosodhatnak, amin nem segít a mosószer, viszont egyszerű konyhai alapanyagokkal időről időre elűzhetjük ezeket a szagokat, felfrissíthetjük és egyúttal fertőtleníthetjük is ezeket a használati tárgyainkat.

vous - 2018.05.25.
Szabaduljunk meg a kellemetlen szagoktól – hatékonyan és természetesen

A konyharuha és a mosogatószivacs táptalaja a baciknak, szinte mindig nedvesek, nem nagyon van alkalmuk kiszáradni, hasonló az eset a páradús közegben használt törölközőkkel is. Annyira bele tudja enni magát a kellemetlen szag ezekbe a textilekbe és szivacsokba, hogy az ember legszívesebben megszabadulna tőlük. Nem kell, pazarolni és feleslegesen kidobálni dlgokat amúgy sem jó, ráadásul ecet és szódabikarbóna segítségével könnyedén semlegesíthetjük a szagokat, egyszersmind fertőtleníthetjük is ezeket a tárgyakat.

mosógép mosás

A nagy mosáskisokos – foltgyilkos tippek, trükkök, praktikák

Ha a mosogatás, a porszívózás és a vasalás után létezik még hálátlan házimunka, az bizony a folttisztítás. Nincs annál bosszantóbb, mint amikor az ember lánya egy vörösbor, rúzs, vagy épp marhapörkölt okozta folt felett ül, és vért izzadva próbálja menteni a menthetetlent. Vagyis csak hisszük, hogy menthetetlen! Zsák a foltját témájú napunk örömére összeszedtük nektek az eddigi folttisztítással és mosással kapcsolatos cikkeinket – ezekről ugyanis sosem lehet elégszer írni és olvasni, nemde?

A metódus nagyon egyszerű: a konyharuhákat, törölközőket, törlőkendőket és szivacsokat a mosógépbe tesszük, és ahogy szoktuk, kimossuk, majd rövid, de a lehető legforróbb fokozatot választjuk a mosógépen, és 1 pohár ecetet öntve a gépben, újra átmossuk, majd ugyanezt a programot még egyszer elindítjuk, és minden nélkül, tiszta vízzel átmossuk.

Ha esetleg még mindig éreznénk kellemetlen szagot, akkor 4-5 evőkanálnyi szódabikarbónával megismételhetjük a mosást, fontos, hogy jó forró vízzel dolgozzon a gép, mert a hő is fertőtlenít! A szódabikarbónás mosás után még egy gyors, tiszta vízzel történő öblítés javasolt.

A cikk folytatását keressétek a Cookta oldalán!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek