Egyéb kategória

Az van, emberek, hogy az egyszer használatos műanyag több mint CIKI

Nézem a fotót, és egyszerre vagyok dühös, szomorú, kétségbeesett. Egyszerre utálom magamat és az egész emberiséget. Nézem azt a szerencsétlen fehér gólyát, amelyikre rátekeredett egy szemeteszsák. Lehetne olyan is, amilyet én is használok. Szégyellem magam miatta. Ti is? Akkor olvassatok tovább!

vous - 2018.05.25.
Az van, emberek, hogy az egyszer használatos műanyag több mint CIKI

Ez az a fotó, amiről beszélek:

Objektum doboz

Már annyiszor írtam arról, mit kellene tennie másoknak, nektek. Mi mindennel lehet kiváltani az egyszer használatos, eldobható műanyagholmikat. Már nekem is van termoszom a kávénak, csinos ivókulacsom, komposztálható fogkefém. Nem kérek szívószálat az éttermekben és büfékben, de még annyi minden van, amin változtatni kellene, hosszú a sor.

De higgyétek el, nem lehetetlen!

És ha ezeket a fotókat megnézitek, akkor tudni fogjátok mennyire kell is a változás. A szelektálás nem elég, a megelőzés, a csökkentés pont ugyanolyan fontosak. És mielőtt másokra kezdenétek mutogatni, hogy ő sem, meg ő sem csinálja, előtte inkább azokat kezdjétek el követni, akik már benne vannak a háztartásuk zöldítésében. Mert ez lehetséges Magyarországon is.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

És nem is kell hozzá hófehér metrócsempe, csupa fa kiegészítők, csatos üvegek. Egyedül ti kelletek hozzá, az eszetek és a belátosotok, hogy ez így nem mehet tovább. Ennyi eldobható műanyag 500 év múlva is itt lesz velünk. Hogy ne legyen még több, most kell tennünk valamit. Most, amíg nem késő!

Objektum doboz

Objektum doboz

Műanyag

Kihívás: egy hónap műanyag nélkül

A VOUS-nál szeretjük a kihívásokat, szeretünk kipróbálni új dolgokat, szeretjük a határainkat feszegetni, eltérni a megszokottól. A legtöbb kihívást a szerkesztőségen belül hajtjuk végre, de most arra biztatunk, hogy velünk együtt csatlakozz valamihez. Július világszerte műanyagmentes hónap, ebben részt venni nemcsak a ti életeteket teheti jobbá, hanem a bolygónak is segít.

A cikket ide kattintva olvashatjátok el.

Ajánlott cikkek