tojás

Nem is gondolnátok... Ennyi mindenre jó a tojás a konyhán kívül!

Egy jó rántotta reggelire? Egy finom süti délutánra? A tojás univerzális alapanyag a konyhában, azonban nem csak az ételekhez használhatjuk fel – mutatunk néhány hasznos ötletet.

Készítsünk gyertyát

Egy fogpiszkáló segítségével óvatosan szúrjuk ki a tojást a tetején, majd finom mozdulatokkal törjük le a héjat addig, amíg csak a háromnegyed része marad meg a tojásnak. Öntsük ki belőle a fehérjét és a sárgáját (ezen a ponton összedobhatunk magunknak egy tükörtojást), öblítsük ki langyos vízzel, majd öntsünk bele méhviaszt. Várjuk meg, amíg kicsit megszilárdul, majd nyomjunk bele kis kanócot, és máris kész a 100%-ban természetes, saját készítésű gyertyánk.

Növényvédő

Ha van kertünk szép veteményessel, ezentúl ne dobjuk ki a tojáshéjakat – ha már összegyűlt jó kétmaréknyi belőle, zúzzuk apró darabokra, és szórjuk a virágágyásra. Ezzel távol tarthatjuk például a csigákat a növényeinktől.

A cikknek itt még nincs vége, a folytatást ITT olvashatjátok el. 

Forrás:
Depositphotos