Egyéb kategória

Berlinbe készültök? Ezt az öt dolgot tudnotok kell!

Németország fővárosa igazán különleges hely – gyakorlatilag semmilyen másik városhoz nem hasonlítható, ennek pedig valószínűleg sok köze van az évtizedes szétosztottságához és kalandos, tragédiáktól tűzdelt történelméhez. Ha valaki idelátogatna, az alábbi öt dologra mindenképpen készüljön fel – így biztosan nem éri meglepetés, és tudni fogja, hogyan vesse bele magát a legjobban a városba.

vous - 2018.05.27.
Berlinbe készültök? Ezt az öt dolgot tudnotok kell!

1. Berlinben mindenki sörözik – mindenhol

Persze, gondolhatnánk, hiszen Németország fővárosában mi mást csinálhatna az ember? De Berlinben tényleg mindenkinek sör lóg a kezében, még a metrón is, ahol pedig elméletileg tilos lenne még alkoholmentes italt is fogyasztani. Az hagyján, hogy délután a németek beveszik a bárokat és kocsmákat, de már kora reggel sörrel a kezükben hesszelnek a parkokban, és úgy viselkednek, mintha semmi dolguk nem lenne a világon. Ha be akarunk olvadni, mi is vegyünk egy üveggel magunknak a sétálgatáshoz is – ártani nem árt, főleg, ha a nyári időszakban megyünk, és nagyon kell a frissítő.

Objektum doboz

2. Berlin nem szép – de nagyon menő!

Ha valaki gyönyörű sugárutakat vár, vagy letisztult, elegáns épületeket, az nagyot fog csalódni Berlinben – persze van néhány városrész, ahol találhatunk ilyen létesítményeket, de erre a városra egyáltalán nem ez a jellemző. Bár Berlin folyton épül és újjáépül (a daruk legalább annyira a városkép részei, mint a tévétorony), mégsem lehet olyan környéket találni, ami egyértelműen több utcán keresztül szép, rendezett és graffititől mentes – esetleg a múzeumnegyedben, de az meg olyan steril, mintha nem is Berlinben lennénk.

Objektum doboz

A cikk itt még nem ért véget, a folytatást ITT olvashatjátok tovább a Ridikül oldalán.

Ajánlott cikkek