Egyéb kategória

Hoppá! Megfejtették Michael Jackson egyik leghíresebb táncmozdulatának titkát

Kiderült, hogyan tudott a popzene királya nagyjából 45 fokos szögben előredőlni anélkül, hogy eltört volna vagy a gerince, vagy a bokája – mindehhez kellett egy speciális cipő, és egy nagyon nyúlékony hát. Indiai kutatók vetették bele magukat Michael Jackson táncmozdulatainak titkaiba.

vous - 2018.05.27.
Hoppá! Megfejtették Michael Jackson egyik leghíresebb táncmozdulatának titkát

Itt a bizonyíték, hogy a tudomány nem mindig száraz: egy csapat indiai kutató arra vetemedett, hogy kiderítse, vajon hogy volt képes a megboldogult Michael Jackson olyan természetellenesen meredek szögben előre hajolni anélkül, hogy komoly sérülés lett volna a vége.

Objektum doboz

A Journal of Neurosurgery: Spine tudományos folyóiratban megjelent tanulmány szerint egy átlagos ember mindössze nagyjából 20 fokot tud előredőlni ilyen egyenes gerinccel, míg Michael Jacksonnak ez nagyjából 45 fokig sikerül.

Hogy mi a titka? Hát, egyrészt a kicsit varázsromboló cipője, ami korántsem volt hagyományos.

Ez persze nem új felfedezés: már egy ideje tudjuk, hogy Jacko speciális cipőket hordott a koncertjein, amelyeket aztán a színpadba beleakasztva képes volt egy kis stabilitást adni az előredőlés közben saját magának. A kutatókat inkább az érdekelte, hogy a popsztár gerince hogy bírta ezt a nagy terhelést.

Cipő ide vagy oda ugyanis, ez a mozdulat óriási megerőltetés a deréknak, az Achilles-ínnak és a vádlinak is. A lábbeli azonban éppen akkora segítség volt a test számára, hogy megfelelő bemelegítéssel és nyúlékonysággal képes volt akkora nyomást levenni ezekről a területekről, hogy Jacko megúszta az egész mutatványt sérülések nélkül.

michael

Nemcsak a pop, a videoklipek királya is ő volt: felismeritek Michael Jackson klipjeit egyetlen kép alapján?

Michael Jackson a pop királya, én a VOUS-tesztek királynője vagyok – ez a két nemesi rang pedig most összeér, és egy Michael Jackson-popkvízben teljesedik ki. A tizenháromszoros Grammy-díjas előadóművész megosztó személy volt ugyan, de ahhoz nem fér kétség, hogy maradandót alkotott: számtalan sláger, Guinness-rekord és innovatív videoklipek kötődnek a nevéhez. De vajon felismeritek, melyik klipekből szedtük ki az alábbi képeket?

Ajánlott cikkek