Egyéb kategória

Ezekből a jelekből tudhatjátok, hogy a stressz átcsapott szorongásba

A minimális stressz még akár jó hatással is lehet az életetekre: arra ösztönözhet, hogy jobban teljesítsetek, és mindig a maximumot hozzátok ki magatokból. De mi van akkor, ha olyan mennyiségű stressz ér minket, hogy folyton idegeskedünk, aggódunk, és úgy érezzük, nem tudunk pihenni? A magas stressz-szintet csak egy vékony vonal választja el a szorongástól, úgyhogy érdemes odafigyelni, mikor lépitek át a határt. Ha ezeket a tüneteteket veszitek észre magatokon, lehet, hogy ideje tenni valamit, mielőtt komoly szorongástól kezdtek szenvedni!

vous - 2021.05.05.
Ezekből a jelekből tudhatjátok, hogy a stressz átcsapott szorongásba

Érzelmi hullámvasúton ültök

Ha azt veszitek észre, hogy néha teljesen irracionális érzések kerekednek felül a józan eszeteken, és nem tudjátok megállítani őket, akkor lehet, hogy szorongás áldozataivá váltatok. Ha gyakran hirtelen, mindenféle előzmény nélkül szomorúak lesztek, vagy mérgesek az egész világra, és nem tudjátok megmagyarázni, honnan jön ez az érzelem, sőt, küzdeni sem tudtok ellene, jót már biztosan nem jelent.

Rástresszeltek dolgokra

Persze, egy érettségi vagy komolyabb vizsga, esetleg állásinterjú előtt egyértelmű, hogy izgul az ember, de ha az apróságokból is elefántot csináltok, és képtelenek vagytok elengedni őket, lehet, hogy nagyobb a baj, mint egyszerű stressz. Hiába csináltok mást, vagy próbáljátok elterelni a figyelmeteket, a szorongás visszakúszik, és nem tudtok nem foglalkozni vele.

Forrás:
Unsplash

Folyton pattanásig feszültek vagytok

Látszólag minden rendben, de aztán a legkisebb zavar vagy probléma is az egekig repít titeket, és olyan idegesek vagy szomorúak lesztek tőle, mintha komoly baj lenne. Azonnal robbantok, ha valaki nem úgy szól, ahogyan szeretnétek, vagy ha valami nem úgy megy, ahogyan azt előre elterveztétek.

Nehezen, vagy egyáltalán nem tudtok aludni

A minőségi alvás hiánya is árulkodó jel lehet: ha úgy érzitek, már nagyon régóta nem pihentétek ki magatokat, éjszaka mégis forgolódtok, vagy felületesen alszotok, akkor bizony baj lehet. A szorongás ugyanis arra készteti a testeteket, hogy folyton készen álljon a veszélyre, ezért nem is tudtok annyira mélyen pihenni, amennyire a szervezeteteknek szüksége lenne rá.

Ajánlott cikkek