környezetszennyezés vadvilág

Kétségbeejtő fotók – Ezt teszi a rengeteg szemét a vadvilággal

A Skót Természeti Örökség nevű szervezet ijesztő képeket tett közzé arról, hogy mit művel a rengeteg szemét a szárazföldön élő vadvilággal – gyakorlatilag már egyetlen állat sem immúnis arra, amit a környezettel művelünk.

A Scottish Natural Heritage (SNH, Skót Természeti Örökség) képein jól látszik, mennyire nem csak a tengeri élőlényeket sújtja a környezetszennyezés. Azon már senki nem lepődik meg, ha egy teknős orrába szívószál akad, és azon sem, ha egy tengeri madár gabalyodik bele a halászhálóba, de még az sem meglepő, ha a legmélyebben élő halak gyomrában találnak mikroműanyagot. Amikor azonban a mellettünk élő, szintén szárazföldi állatokkal történik hasonló, kicsit jobban megdöbbenünk.

A fotók egyikén egy szarvas látható, ahogyan az agancsa teljesen összegabalyodott valamiféle madzaggal, valószínűleg egy szárazföldre vetődött halászhálóval. A másik fotón elpusztult szarvasok láthatók, akik valószínűleg sokkal jobban belekavarodtak a zsinegbe, mint az első, kicsivel szerencsésebb társuk.

A cikk itt még nem ért véget, a további képekért és a folytatásért kattintsatok IDE

Forrás:
Fyouture