spórolás pénz persely

Enyém, tiéd, miénk – A piszkos anyagiak a párkapcsolatban

Van egy bizonyos szakasza a párkapcsolatnak, amikor már a kezdeti, mindent elfedő rózsaszín köd eloszlott, a kapcsolat boldog és kiegyensúlyozott, már együtt élünk a párunkkal, de a következő lépésekig, mint házasság és gyermekvállalás van még néhány lépés. Ebben a szakaszban merül fel az egyik olyan dolog is, ami kikerülhetetlen minden pár életében, ez pedig az anyagiak kérdése. Ha nem akarjuk, hogy közénk álljon, de mindenképp törekednénk az egyensúlyra, fontos, hogy már az elején tisztázzunk néhány dolgot.

Beszéljünk róla!

Bár első alkalommal talán lassan kerül elő a téma, fontos, hogy ha komoly terveink vannak egymással, újra és újra kerüljön elő a beszélgetéseink során az anyagiak kérdése. Legyünk tisztában a másik megtakarításaival, hiteleivel, így nem fordulhat elő, hogy később ugrik elő egy-egy elfeledett csontváz a szekrényből, ami aztán megingatja a gondosan felépített bizalmat közöttünk. Könnyen lehet, hogy a közös tervezésből sok mindent tanulunk majd, rájövünk, hogy eddig nem jól kezeltük a pénzünket, de itt a lehetőség, hogy most, együtt másképp lássunk neki.

Forrás:
Depositphotos

Tervek

Ha az egyikünk inkább az „élj a mának” elv szerint szeretné élni az életét, míg a másik fél számára fontosabb az, hogy anyagi biztonságban érezze magát, akkor keresnünk kell egy egészséges, mindkettőnk számára megfelelő középutat. Nem kell lemondanunk az utazásról és az élet élvezetéről, de igazán belefér a havi költségvetésbe egy kis lakás-előtakarékosság vagy egy nyugdíjelőleg, hiszen az öngondoskodás ma már elengedhetetlen.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatást ITT olvashatjátok el.