harry meghan

Fenséges mézeshetek – Ide utaztak nászútra a brit királyi család tagjai

A feltételezések szerint Meghan Markle és Harry herceg Kanadában töltik majd a mézesheteket. Hivatalosan még nem erősítették meg az információt, így a találgatások szerint akár Afrika és Dél-Amerika is számításba jöhetnek. Amíg ki nem derül, hova utaznak nászútra Sussex hercege és hercegnéja, nézzétek meg, hol időzött a házasságkötésük után a királyi család többi tagja.

VI. György brit király és Erzsébet brit királyné

Erzsébet királyné kétszer is visszautasította VI. Györgyöt, mielőtt 1923 áprilisában végül igent mondott neki. Az esküvő után két hetet töltöttek a Londontól délnyugatra található Surrey megyében. A Polesden Lacey nevű majorság ma népszerű kirándulóhely, gyönyörű fotók készülnek a helyszínen. A pár innen utazott tovább Skóciába, amelyet nektek sem szabad kihagyni.

Objektum doboz

VIII. Eduárd brit király és Wallis Simpson

VIII. Eduárd brit király 1936-ban lemondott a trónról, hogy feleségül vehessen egy elvált amerikai nőt, Wallis Simpsont. A pár Franciaországban házasodott össze, a Château de Candé nevezetű kastélyban. A ceremónián a Eduárd egyik családtagja sem vett részt. Az esküvő után Ausztriába utaztak, hogy a mézesheteket Wasserleonburg kastélyában töltsék.

Objektum doboz
Objektum doboz

II. Erzsébet brit királynő és Fülöp edinburgh-i herceg

1947-ben házasodtak össze, a mézesheteket pedig a skóciai balmorali kastélyban töltötték. A birtokot Viktória királynő és házastársa, Albert herceg vásárolta, és mindmáig ez a királyi család kedvenc nyári rezidenciája – írja a Wikipedia.

Objektum doboz

Károly wales-i herceg és Diana hercegné

1981-ben házasodtak össze. Már akkor sem volt kérdőjelektől mentes a kapcsolatuk, hiszen Diana már akkor tudott Károly herceg és Camilla Parker-Bowles igencsak közeli viszonyáról. Károly azonban nem vehette feleségül Camillát, a 19 éves, gyönyörű, törékeny és ártatlan Diana volt az ideális királynőjelölt elméletben. Házasságukat végig elkeseredett harc jellemezte. A nászutat Diana végigsírta. Először hajózni mentek Egyiptom partjai mentén majd a görög szigetek körül, megálltak néhány napra a család nyári rezidenciájánál, majd utána három hónapot töltöttek a Broadlands nevezetű udvarházban.

Vilmos cambridge-i herceg és Katalin hercegné

2011-es esküvőjükre szinte mindenki emlékszik. Katalin hercegné nemcsak káprázatosan nézett ki, hanem gyönyörű csipkeruhájával újra divatba hozta a hosszú ujjas, csipkés menyasszonyi ruhákat. Nászútra a Seychelle-szigetek egyik magánszigetére utazhattak.

Objektum doboz
Harry herceg Meghan Markle esküvő

Mindenki Meghan Markle ruhájáról beszél, de mit mond 2 magyar menyasszonyiruha-tervező?

Ma már pontosan tudjuk, milyen ruhát viselt Meghan Markle az év esküvőjén. Harry herceg feleségének ruháját Clare Keller brit divattervező, a francia Givenchy divatház vezető tervezője álmodta meg. A ruha sokak véleménye szerint túl egyszerű, mások díjazzák az egyszerű, de nagyszerű irányvonalat. A megosztó darabról szakembereket is megkérdeztem: milyen hatással lesz Meghan Markle ruhája az esküvői divatra, mit üzen a magyar menyasszonyoknak? Két magyar menyasszonyiruha-tervező válaszolt.