takarítás disney hamupipőke

Takarítási hibák, amiket leggyakrabban elkövethettek

És jellemzően pusztán csak azért, mert nem figyelünk oda. Pedig ha jól csináljuk, akkor tovább maradhat az otthonunk szép, tiszta és rendezett - már ezért is érdemes odafigyelni, hogy mit és hogyan takarítunk. No meg azért is, mert ha már egyszer muszáj megcsinálni, csináljuk jól, nem igaz? Mutatjuk: ezeket a takarítási hibákat követhetjük el a leggyakrabban.

A takarítás a legtöbb esetben azzal kezdődik, hogy kijelöljük a hét legalkalmasabb napját, amikor nekiesünk a lakásnak és helyiségről helyiségre járva rendet és tisztaságot varázsolunk mindenhol. Kezdhetjük a nappalival és a konyhával is, ahol tetszik, viszont nem mindegy, hogy a helyiségen belül mit csinálunk először. Sokan eshetnek abba a hibába, hogy gyorsan felsepernek, felporszívóznak, és utána kezdenek pakolászni, rendezgetni – és a padló máris poros, szöszös lehet. Hagyjuk a felsöprést és felmosást a végére!

Konyhai vétkek

Állítólag a konyhában véthetjük a legtöbb hibát. Például azzal, hogy nem cseréljük le idejében a mosogatószivacsot. Ha túl sokáig használjuk, egy idő után már képtelenség alaposan kimosni belől a szennyeződéseket. De ugyanez a helyzet a konyharuhával is –

a vizes konyharuha használhatatlan, a koszossal pedig nem tudunk törölgetni. Ne felejtsük el lecserélni ezt sem!

 A cikknek itt még koránt sincs vége, a folytatást ITT olvashatjátok el. 

Forrás:
Youtube