saláta

Így pörgessétek fel az anyagcseréteket, hogy felgyorsítsátok a fogyásotokat!

Az egészséges emésztés és a jól működő bélrendszer, no és a fogyókúra egyik fontos alapja a megfelelő anyagcsere, amire ha nem figyelünk, könnyen lelassulhat. Nem árt tehát olykor akár kúraszerűen is felgyorsítani, hogy a fölösleges salakanyag minél könnyebben és gyorsabban távozzon a szervezetünkből. Szerencsére könnyedén tehetünk azért, hogy egy kicsit felpörgessük az anyagcserénket, és ezzel akár megkönnyíthetjük, felgyorsíthatjuk a fogyásunkat is. Mutatjuk, hogyan!

A fogyókúrák, a megfelelő étrend kiválasztása közben fontos, hogy szem előtt tartsuk, olyan ételeket válasszunk, amelyek felgyorsíthatják az anyagcserénket. Ezáltal a fogyókúra is sikeresebb lehet, és az egészségünknek is jót tehet. Szerencsére könnyedén tehetünk azért, hogy egy kicsit felpörgessük. Mutatjuk, hogyan!

Kezdjük az étrendünkkel

Merthogy természetesen az anyagcsere gyorsasága főként attól függ, hogy mit eszünk. Ezért is meglehetősen egyszerűnek hangozhat, de a könnyen emészthető zöldségek, gyümölcsök és teljes kiőrlésű gabonából készült ételek ajánlottak leginkább, ha az anyagcsere felpörgetéséről van szó. Ezek jellemzően gazdag rosttartalommal is rendelkeznek. A szakemberek szerint ezeknek az élelmiszereknek a bevitele, illetve feldolgozása révén akár 10 százalékkal is több energiát égetünk el, amellett, hogy meggyorsíthatjuk velük az anyagcserénket.

Fogyasszuk minél természetesebb formában a zöldségeket és a gyümölcsöket, a legjobb, ha nyersen.

A cikknek itt még koránt sincs vége, a folytatást ITT olvashatjátok el. 

Forrás:
iStock