Egyéb kategória

Obamával főz, fülig szerelmes a feleségébe, és a világ legjobb étterme az övé – Massimo Bottura egy ikon!

Kevés dokumentumsorozat ejtett annyira rabul, mint a Netflixen a Chef's Table. Bár főzni nem szeretek, de ételekről olvasni, filmet, sorozatot nézni, és enni nagyon is. A séfes dokufilm első évadának első részében Massimo Bottura mutatkozik be, akit lehetetlen nem szeretni.

vous - 2018.05.31.
Obamával főz, fülig szerelmes a feleségébe, és a világ legjobb étterme az övé – Massimo Bottura egy ikon!

Nemcsak egy sztárszakács karrierjének íve, hanem egy gyönyörű szerelmi történet is kibontakozik a Netflixen látható Chef's Table első részében. Már csak ezért is érdemes végignézni az olasz ízeket felvonultató részt, amelyből kiderült, hogyan él és dolgozik egy szenvedélyes étteremtulajdonos, és mekkora támaszra lelhet egy olyan nőben, aki érti és érzi ezt a lángolást, támogatja a tüzet, nem féltékeny az étteremre, amelyhez végül is hozzáment.

Objektum doboz

Objektum doboz

Az olaszországi Modenában található Osteria Francescana tulajdonosa és szakácsművésze nemcsak a hagyományos olasz konyhát reformálta meg az elmúlt évtizedekben, hanem komoly harcot folytat az élelmiszerpazarlás ellen és a rászorulók élelmezésével kapcsolatban is.

Objektum doboz

Feleségével, Larával indították el a Food for Soul non-profit szervezetet is. A cél, hogy megmaradt élelmiszerekből főzzenek különleges ételeket, és ezeket osszák szét a rászorulóknak.

Objektum doboz

Objektum doboz

A Food for Soul Instagram-oldalán számtalan érdekességet is megoszt az élelmiszerpazarlással kapcsolatban. Tudtátok például, melyik az a hét zöldség és gyümölcs, amely leggyakrabban a kukában végzi? A banán, az alma, a paradicsom, a kerti saláta, a paprika, a körte és a szőlő.

Objektum doboz

Massimo Bottura 2018. június 2-án Budapesten ad elő. Az esemény részleteit ide kattintva nézhetitek meg.

élelmiszermentő gyerekek adomány

Foglalkozása: élelmiszermentő – akiknek köszönhetjük, hogy kevesebb magyar éhezik

Mennyi ételt dobtatok ki a héten? Hány kifli keményedett ehetetlenné a spájzban? Hány joghurtról jöttetek rá, hogy lejárt a szavatossága? Meglehet, könnyű szívvel dobjátok ki őket, az is megeshet, hogy bosszankodtok amiatt, hogy mennyivel hamarabb megtelt a kuka, és azt mindjárt le kell vinni. De belegondoltatok abba, hogy vannak jó páran a világon, akiknek az a kifli jól jött volna? A cikket ide kattintva olvashatjátok tovább.

Ajánlott cikkek