Egyéb kategória

5 lépés, hogy egyensúlyt teremtsetek a munka és a magánélet között!

Bármikor előfordulhat, hogy hirtelen feltornyosulnak a feladatok körülöttünk, hogy szinte egyik napról a másikra arra eszmélünk, hogy a munka mellett nem is jut időnk önmagunkra, a családra, a magánéletünkre. Pedig fontos az egyensúly megtartása a hatékonyabb munkavégzés, no és a saját egészségünk miatt is. Érdemes ezért is odafigyelni arra, hogy ne vesszünk el teljes mértékben a munkánkban. Mutatunk 5 lépést, ami segíthet megteremteni az egyensúlyt a munka és a magánélet között.

vous - 2018.06.01.
5 lépés, hogy egyensúlyt teremtsetek a munka és a magánélet között!

Tanuljuk meg, hogyan tudunk elengedni dolgokat

Beleeshetünk ugyanis abba a hibába, hogy mindent meg akarunk csinálni, és természetesen tökéletes munkát szeretnénk végezni. Ez olykor kivitelezhető is, de amikor összesűrűsödik minden, a szakemberek szerint érdemes súlyozni a dolgokat, és nem ragaszkodni azokhoz, amik nem olyan fontosak vagy lényegesek. Persze végezzük el a munkát tökéletesen, de ne ragaszkodjunk az apróságokhoz és a semmiségekhez fölöslegesen.

Forrás:
iStock

Szabjunk határt a munkavégzésnek

Vagyis legyen vége mindennap a munkaidőnknek, hagyjunk időt magunkra, a családra és a magánéletünkre. Túlórázzunk mértékkel, és a hétvégén próbáljunk meg pihenni és feltöltődni, ne áldozzuk minden napunkat és minden óránkat a munkára. És tartsuk is magunkat ezekhez a határokhoz.

A cikk folytatását ITT olvashatjátok tovább. 

Ajánlott cikkek