Egyéb kategória

Új egészséges trendi étel hódít – ez a Poke Bowl

Nagyon mutatós, színes, gyönyörűen komponált étel a Poke Bowl, ami a legújabb trendek közé tartozik az egészségesen táplálkozók és a fine dining világban is. Tulajdonképpen a szintén népszerű Buddha-tál egyfajta változata, azzal a különbséggel, hogy kötelező eleme, sőt lényege a nyers és friss pácolt tengeri hal.

vous - 2018.06.01.
Új egészséges trendi étel hódít – ez a Poke Bowl

Nekünk elsőre úri huncutságnak tűnhet a friss halat nyersen enni, ráadásul ennyiféle színes alapanyaggal tálba rendezni, de ne legyünk ennyire szigorúak, és nézzük meg, honnan is származik. A poke (ejtsd: poké) Hawaii szigetéről származik, elsőként a halászok készítették maguknak a feldolgozott halak leeső, apróbb részeiből, és maga a szó is szeletelést, darabolást jelent. Ezeket a haldarabkákat szójaszósszal, szezámolajjal, egy kis újhagymával, csilivel összekeverték, és már készen is volt a tápláló, gyors és finom fogás maceramentesen, praktikusan és szinte percek alatt.

A nyers halsaláta népszerűsödésével aztán a helyiek rizzsel, szezámmaggal, zöldségekkel és friss ananásszal tálalták fel.

Először amerikai éttermek fedezték fel a pokében rejlő lehetőséget, hiszen mindig szükség van újdonságra a repertoárban, ez a fogás pedig nagyon jól alakítható, személyre szabhatő, kellően attraktív, nem mellesleg kiválóan előkészíthető rengeteg változatban egy profi konyhán, ráadásul már idejét múlta a nyers halfélékkel készülő sushi és a perui nyers halsaláta, a ceviche is, így éppen jókor jött új trendnek.

A cikk itt még nem ért véget! A receptért kattintsatok testvéroldalunkra, a Cookta.hu-ra!

Forrás:
Depositphotos
buddha bowl

Karcsúsít és kreatívvá tesz – Ideje megismernetek a Buddha-tálat!

Gyönyörű, egészséges, nagyon izgalmas és sokféle – ez a Buddha-tál, ami eredetileg egy vegán találmány, de egyre többen kezdik elirigyelni a trendi fogást, és ma már vega és húsos verziói is vannak.

A cikket ide kattintva olvashatjátok tovább!

Ajánlott cikkek