Egyéb kategória

5 dolog, amit az első évben minden boldog pár átél

A lángoló szerelemből komoly párkapcsolat nem alakul ki csak úgy. Végig kell menni az úton mindenkinek, és ez az út általában mindenkinél ugyanolyan szakaszokból áll. Mert így működünk…

vous - 2021.03.25.
5 dolog, amit az első évben minden boldog pár átél

1. Viharos veszekedés és békülés

Amikor lekerül a rózsaszín szemüveg, és nem borítja el teljesen az agyatokat a lila köd, akkor kerül sor az első komoly konfliktusra. Nem kell ettől megijednetek, ez így van jól. A veszekedés bizonyos mennyiségben és bizonyos szinten erősíti is a kapcsolatotokat. Az nem mindegy, mi történik a veszekedés után.

Mennyire tudtok megbékélni? Mennyire csiszolódtok össze ezáltal? Ha marad bennetek tüske, sértettség, és ezeket magatokkal hordozzátok, az a jövőre nézve nem túl jó hír. A jó párkapcsolat alapja a kommunikáció, ezt ne felejtsétek el. A párkapcsolati kommunikációról ide kattintva >>> olvashattok többet.

2. Első közös pihenés / nyaralás

Teljesen mindegy, milyen messzire utaztok, az első együtt töltött 24 óra vízválasztó lehet. Nincs olyan ember, aki 24 órán keresztül képes tartani magát valamilyen szerephez, ilyenkor teljesen csupasszá válik a lelketek is, és felmerülnek olyan kérdések, hogy…

  • …vajon tényleg szeret olyannak, amilyen vagyok?
  • …el tudom viselni ennyi ideig magam mellett?
  • …mennyi énidőre van szükségem?

Tudni szeretnétek, melyik 3 helyen szakít a legtöbb pár? Kattintsatok ide! >>> 

Forrás:
Unsplash

3. Első találkozás a családdal

A szüleinket és a testvéteinket nem választhatjuk meg. A család a csomag része, ezt el kell fogadni. Sokat elmond a párotokról az is, ahogyan a családban mozog, ahogy a családi dinamikában részt vesz. Érdemes megfigyelni, hogyan beszél a családtagjaival, milyen konfliktusokat vállal fel, mire hogyan reagál. Természetesen csak ezek alapján dönteni arról, hogy milyen partner. Ha a családdal kapcsolatban komoly fenntartásaitok vannak, akkor az még sok konfliktust szülhet, erre készüljetek fel. Ha viszont minden élhetőnek tűnik, akkor sokkal könnyebb dolgotok lesz a jövőben.

4. Komoly érzelmek felvállalása

Mikor mondja ki végre, hogy szeret? Lehet, hogy mindenki erre vár a kapcsolat elején, mégis érdemes a szeretlek! szó mellett másra is figyelni. Mennyire fejezi ki az érzelmeit? Mennyire tud őszinte lenni? Mennyire fél a közelségtől? Mennyire bízik meg bennünk? És természetesen ezeket a kérdéseket érdemes fordítva is feltenni.

Öt mondatot tudunk, ami többet jelent annál, hogy: Szeretlek! Melyek ezek? Kattintsatok ide >>>

5. Féltékenység

A bizalomról sokat elmond, mennyire engedjük szabadon a párunkat, mennyire aggódunk azon, ha a haverjaival sörözni megy, vagy a lánybarátaival találkozik. Az egészséges féltékenység általában jelen van a kapcsolatban, de ha ennél több is megjelenik, akkor ott érdemes egyrészt önvizsgálatot tartani, másrészt a kapcsolat dinamikáját elemezni.

szerelem-kapcsolat-randi-talalkozo

Legyen a párkapcsolat egy szék, a négy lába pedig… tudjátok, mik azok?

Sokan mondják, a párkapcsolat olyan, mint egy szék négy lábbal, melyek nem mások, mint a stabil párkapcsolat alappillérei: a hűség, szövetség, közös célok és a szeretet.

A cikket ide kattintva >>> olvashatjátok tovább.

Ajánlott cikkek