“…minden embernek csak egy olyan valaki jut az életben, akinek a nevét elkiálthatja a halál pillanatában…”

“…minden embernek csak egy olyan valaki jut az életben, akinek a nevét elkiálthatja a halál pillanatában…”

Van olyan könyvetek, amely sorsfordító volt a számotokra? Amelyet elolvasva úgy éreztétek, másképp kell élnetek? Ha igen, osszátok meg velünk, de előtte olvassátok el Rinner Anita könyvajánlóját, amely a Pannon Café blogon jelent meg.

Egy Szabó Magda regényről szeretnék most ismertetőt írni, ami nagyon fontos írássá vált a számomra és nemcsak azért, mert egy számomra fontos személytől kaptam ajándékba. Számtalan könyvet olvas el az ember addig, amíg találkozik egy olyan írással, amely alapjaiban hat gondolkodásmódjára, érzéseire, a világgal való kapcsolatára. Számomra a Katalin utca ilyen könyv.

Minden ember lelkének mélyén ott lapul a saját Katalin utcája, a gyermekkori nosztalgiák, az élet lélektanilag meghatározó történéseinek, esetenként sorsfordító drámáinak helyszíne.

Vajon milyen mozgatórugók működtetik szeretetünket? Melyek azok a hatások, amelyek háttérbe szoríthatják, illetve megsokszorozhatják érzéseinket? Kitörölhetünk-e maradéktalanul emberi értékeket lelkünkből és vajon mennyire befolyásolhatjuk ezt a puszta akaratunkkal? Létezik-e egyáltalán a szabad akarat vagy a körülményeink áldozatai vagyunk?

A teljes cikket a Pannon Café >>> blogra kattintva olvashatjátok.

gerbera könyv virág

10 szerelmes idézet Szabó Magdától, amit minden lánynak el kell olvasnia

Szabó Magda Kossuth-díjas írónő írásai örök érvényűek. Több mint 100 éve, hogy megszületett, könyvei és gondolatai pedig azóta is több generációt emlékeztnek az igaz szerelem varázsára. Azokat az idézeteket gyűjtöttük nektek össze, amiket minden lánynak el kell olvasnia.

Az idézetekért kattintsatok ide!