jóga

Fából készül az új, környezettudatos jógamatrac

Talán nem olyan meglepő, hogy a jógabiznisz, mint iparág, fontosnak tartja a környezettudatosságot és a fenntartható életmódot – nem csoda, hiszen egyébként is a természetközeliséget hirdeti. A Corc Yoga Mat névre keresztelt jógamatrac viszont még egy lépéssel ennél is tovább megy: parafából készül, ráadásul fenntartható gazdálkodásokban növesztett fák parafájából.

A legtöbb jógamatrac elképesztően környezetszennyező anyagból készül: úgynevezett polivinil-kloridból, ami egyáltalán nem bomlik le. Ráadásul nekünk sem tesznek túl jót: a PVC olyan gázokat bocsájt ki magából, amelyek a tüdőnkbe jutva nagyon károsak, és hosszú távon komoly egészségügyi problémákhoz vezethetnek. Nem csoda, hogy a PVC az egyik legkárosabb műanyagfajta a világon – nem is baj, ha más alternatívákat keresünk helyette.

A jógaipar nem is rest, már vannak a piacon sokkal környezetbarátabb megoldások is – de a Corc Yoga Mat mindegyiken túltesz, hiszen parafából készül, de nem is akármilyen parafából: fenntartható ökogazdálkodásokban termesztett fák parafájából.

Olvasd tovább a cikket a Fyouture oldalán.

Forrás:
Fyouture