Egyéb kategória

10 dolog, amire csak akkor emlékeztek, ha volt MySpace-profilotok…

Ha nektek a MySpace nem mond semmit, legfeljebb hallomásból és Wikipédia-szócikkekből ismeritek, nyugodtan lapozzatok. A többieknek: egy kis pirulós nosztalgia következik.

vous - 2020.05.18.
10 dolog, amire csak akkor emlékeztek, ha volt MySpace-profilotok…

1. A kamerás fürdőszobai szelfi

Az megvan, amikor tökéletes szelfit készítettünk a fürdőszoba/előszoba tükörben egy igazi, eredeti fényképezőgéppel? A kezdetek kezdetén ez ráadásul még analóg kamerával történt, és utána még el is vittük előhívatni a képeket…

A tiipikus műalkotás

A tiipikus műalkotás
Forrás:
media.photobucket.com[term1&o=380

2. A profilba foglalt komplett élettörténetek

Előfordult, hogy órákat töltöttünk azzal, hogy a profilunk tökéltesen nézzen ki, hosszú, részletes leírással a bemutatkozások között.

Fontos tudni rólam, mert fontos

Fontos tudni rólam, mert fontos
Forrás:
photobucket.com

3. A rengeteg dráma a top8 barát miatt

Valódi, hús-vér barátságok szűntek meg azért, mert valaki kikerült a Top8-ból, vagy épp  hátrébb csúszott a listán. Mekkora flash volt aztán, amikor valaki felfedezte a CSS-kódot, amivel 16, majd később 32 toplistás barát is beilleszthető volt?!

Itt Tom már nem volt barátunk

Itt Tom már nem volt barátunk
Forrás:
myspace screenshot

4. A komoly szaktudás, amire szert tettünk

Ami azt illeti, a MySpace-éra végére mindenki elég profi CSS és HTML-guru lett a sok profiszerkesztés és látványhekk miatt. Kár, hogy ezt a tudást a Facebooknál aztán már nem lehetett felhasználni…

Aki a jó CSS-t nem becsüli...

Aki a jó CSS-t nem becsüli…
Forrás:
myspace screenshot

5. A híres bulletinek a népnek

A bulletinek megvannak még? Ha úgy vesszük, ez volt a Facebook-státuszok őse, nem igaz? Volt, hogy kilométer hosszú kérdéssorokra válaszolultunk, és továbbküldtük ismerőseinknek, hogy ők is megtehessék ugyanezt. Milyen zenét hallgatsz épp most, és mi volt az utolsó dolog, amit kivettél a hűtőből?

A státusz őse, a bulletin

A státusz őse, a bulletin
Forrás:
myspace screenshot

6. A profildal-vadászat – ki a trúbb?

És mekkora vita volt abból, hogy ki fedezte fel és választotta ki magának először a legundergroundabb és legdrámaibb profildalt, ugye? (Ki, hát persze, hogy ÉN, ki más?!)

Volt, akinek csak ennyire futotta

Volt, akinek csak ennyire futotta
Forrás:
myspace screenshot

7. Köszi, hogy addoltál. Izé.

Aztán az, amikor mindenféle glitter-flitter felirattal megköszöntük random embereknek, hogy „baráttá” fogadtak minket. Pláne zenekaroknak. Ezek a glitter-borzalmak amúgy is is menőnek számítottak…

Objektum doboz

8. Az állandó kit-szeretnek-a-legtöbben-verseny

És amikor tucatjával csináltuk a szelfiket a kis feliratokkal, hogy XbIRDMADtOUSSLEDgiRLX mennyire menő? És cserélgettük a mozgó szöveg és kép HTML-kódját, hogy az összes nekünk készült műalkotást ki lehessen állítani, mindenki gyönyörűségére (irigységére).

A tökéletes MySpace-sign 2004-ben

A tökéletes MySpace-sign 2004-ben
Forrás:
fájdalmasan saját

9. A Tökéletes Profilháttér igaz története

Volt, hogy órákat töltöttünk azzal, hogy megtaláljuk a Tökéletes Profilhátteret. Szörnyűség a köbön: volt, hogy vibrált.

Objektum doboz

10. Filterek helyett: elbaltázott Photoshop

Mivel Instagram-filterek még nem voltak, mindenki photoshopplta a képeit, a többség persze tök bénán. Volt, hogy az arc helyén csak egy fehér folt maradt, de így legalább senki sem láthatta a pattanásokat és pörsenéseket.

Arcunk van-e vagy sem?

Arcunk van-e vagy sem?
Forrás:
myspace screenshot

Szép idők voltak, ugyebár? Hát igen….

facebook-lajk-like-kozossegi-media-oldal

Csókolózós, vécén ülős képek a Facebookon… kimondom: ciki az intim fotók megosztása

Jelszó: mindenki azt oszt meg a közösségi oldalán, amit szeretne. Tényleg, hajrá! De fontos: ne lepődjetek meg, ha kikapcsolják a posztjaitok értesítését, láthatóságát vagy csökken a lájkok és az ismerőseitek száma, ha intim fotókat posztoltok – olyanokat, amelyek nem tartoznak másokra. Fotóposztolási protokoll következik >>>

Ajánlott cikkek